TerraLibre
Μέλος

|
 |
« στις: 20 Ιανουάριος, 2007, 07:13:39 » |
|
Βρισκόμαστε ξανά σε περίοδο καταλήψεων με κλιμακούμενες τις αντιδράσεις μας ως φοιτητές αλλά και ως εκπαιδευτική κοινότητα ενάντια στην αντιεκαπαιδευτική μεταρρύθμιση τόσο σε θεσμικό πλάισιο( νέος νόμος πλαίσιο, ΙΔΒΕ, ν/σ Αξιολόγησης) όσο και σε συνταγματικό επίπεδο (αναθεώρηση αρθ. 16). Δεν ξέρω όμως κατά πόσο έχουμε κατανοήσει ότι η επίθεση αυτή είναι συγκροτημένη και σχεδιασμένη και σίγουρα όχι μόνο σε επίπεδο εθνικό αλλά πρωτίστως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Παγκόσμιο( Μπολόνια, Πράγα, Μπέργκεν, ΟΟΣΑ κλπ). Ίσως μέχρι τώρα αντέξαμε και αντισταθήκαμε ως ελληνικό φοιτητικό κίνημα επιτυχημένα( έχω τις αμφιβολίες μου) αλλά στην υπόλοιπη ευρώπη παρά τις ασθενείς αντιδράσεις όλα αυτά πέρασαν. Και συνεχίζουν να περνούν και μέσω τη ¨κοινής¨ ευρωπαϊκής πολιτικής για την εργασία. ένα τέτοιο παράδειγμα είναι και η οδηγία 2005/36 που αναγνωρίζει ισότιμα επαγγελματικά δικαιώματα σε πτυχία διαφορετικών εκπαιδευτικών επιπέδων και υποχρεώνει την Ελλάδα να αναγνωρίσει,αυτόματα και χωρίς δικαίωμα ελέγχου, τα συνεργαζόμενα με ευρωπαϊκά ιδρύματα ΚΕΣ, κολλέγια κλπ και να τους αποδώσει τα ίδια επαγγ.δικαώματα σε όλους τους τομείς ακόμα και στο Δημόσιο. Για την μη εφαρμογή αυτής της οδηγίας η Ελλάδα πριν από 1-2 μέρες ήταν κατηγορούμενη στο ευρωπαϊκό δικαστήριο και θα συνεχιστεί η δίκη και τον Απρίλιο του 2007 με. σχεδόν σίγουρη την καταδίκη της και τον εξαναγκασμό της να την εφαρμόσει, καθώς μόνο ο Δικηγορικός Σύλλογος Ιωαννίνων και έπειτα της Ελλάδας αντέδρασαν ύστερα από αδράνεια της κυβέρνησης. Η ενημέρωση για το θέμα αυτό ξεκίνησε από την Πληροφορική μέσω του Συντονιστικού του Ιουνίου αλλά μόλις τώρα βλέπω να μπαίνει σε πλάισια συνελέυσεων( ΒΕΤ, ΜΕΥ). Αναφορά εκτενής έγινε και την Τετάρτη 17/1 και στην εκδήλωση της Συγκλήτου με αφορμή το αρθ.16. Θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουμε επιθετικά αυτό το θέμα καθώς είναι ίσης βαρύτητας με την αναθεώρηση του 16 και σίγουρα μαζί με την ΠΟΣΔΕΠ, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, επαγγελματικούς φορείς θα πρέπει να κινηθούμε και νομικά! Επίσης όποιος έχει υλικό( κείμενα, video κλπ) από την ομιλία του δικηγόρου από την ημερίδα στο τμήμα σας θα πρέπει να τα διακινήσει προς πάσα κατεύθυνση και κυρίως σε άλλα Συντονιστικά έτσι ώστε να ενημερωθούν.
|