Μάλλον φίλε μου δεν διάβασες καλά το post ή το αντιλήφθηκες τελείως διαφορετικά από το νόημά του.
Ποτέ δεν τα ενθάρρυναν να ασχοληθούν με ό,τι τους ενδιέφερε και το μόνο που απαιτούσαν ήταν να κάθονται ήσυχα. Ο μόνος σκοπός του σχολείου ήταν να διδάξει στα παιδιά τον κατάλληλο τρόπο αποστήθισης, ώστε να εισαχθούν μετά στο πανεπιστήμιο».
Δεν νομίζω ότι αμφιβάλλει κανείς ότι η κατάσταση αυτή επικρατεί και σήμερα....
Δεν έκαναν ούτε μια προσπάθεια να σου μάθουν κάτι αξιολογο. Πέρασα στην Αρχιτεκτονική Σχολή χωρίς να έχω διδαχθεί σχέδιο. Και μετά έπρεπε να υποταχθώ στους κανόνες ενός πανεπιστημίου που ήταν παρόμοιοι με αυτούς του σχολείου. Οποτε τα παράτησα και στράφηκα στη μουσική.
Θα συμφωνήσω μαζί σου στο ότι το σχολείο δεν μας αναγκάζει πλέον να είμαστε ευπρεπείς και δουλικοί (π.χ. σε κανόνες ενδυμασίας).Αλλά δεν ήταν αυτό το "ζουμί", ούτε αναφερόμουν στους δασκάλους. Τα βιβλία όμως, οι ανακρίβειες που περιέχουν, οι ακατάλληλοι ( που τους ξεχωρίζουμε γιατί ευτυχώς υπάρχουν ακόμη και οι αξιόλογοι ) εκπαιδευτικοί? Ένιωσες εσύ πολλές φορές στο σχολείο πολλές φορές τη χαρά της δημιουργικότητας? Αν ναι, συγχατητήρια στους καθηγητές σου, αλλά να ξέρεις ότι ήσουν τυχερός. Στο σύστημα αναφερόταν και το άρθρο και το δικό μου σχόλιο. Στο σύστημα, που πριν μπούμε καλά καλά στην εφηβεία μας φορτώνει μια τσάντα στον ώμο, όχι για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι, αλλά για να έχουμε "εφόδια γνώσης". Και πάρε δυο γλώσσες το παιδί, πάρε και λίγο μουσική , πάρε και τα φροντιστήρια από νωρίς, γιατί απώτερος στόχος είναι οι πανελλήνιες και μόνο...πάρε το 'να πάρε τ'άλλο, και το παιδί δεν έχει χρόνο να παίξει, να διασκεδάσει, να γκομενίσει, οτιδήποτε πρέπει να κάνει ένα φυσιολογικό παιδί στην τελική. Βάλε και τα κόμπλεξ αρκετών γονέων να βγάλει το παιδί τους μεγαλύτερο βαθμό από αυτό της γειτόνισσας για να πηγαίνουν περήφανοι στη λαϊκή, και καταλαβαίνω γιατί το ξαδερφάκι μου στην 1η γυμνασίου όλο το σαββατοκύριακο διαβάζει αντί να ξεκουράζεται.
Σήμερα οι δάσκαλοι δεν προσπαθούν να κάνουν κανέναν ρομποτάκι - μαλάκα, γιατί πολύ απλά δεν τους νοιάζει και πολύ καλά κάνουν και εγώ έτσι θα έκανα.Αν δεν ενδιαφέρονται οι μαθητές μια δεν ενδιαφέρονται αυτοί δέκα.
Οι δάσκαλοι μπορεί να μην προσπαθούν αλλά συμμετέχουν άθελά τους φίλε μου, γι'αυτό σου λέω ότι το έπιασες λάθος...Δεν το κρύβω, ελπίζω να μη γίνεις δάσκαλος, όχι μόνο για τα παιδιά, αλλά και για σένα. Γιατί τα παιδιά (ανεξαρτήτως επιδόσεων στα μαθήματα) καταλαβαίνουν ποιος ενδιαφέρεται για αυτά και ποιος όχι. Με αυτές τις απόψεις, σε κόβω να βλέπεις σαϊτες ακόμη και στον ύπνο σου.........
Αλλά ακόμη και συ να γίνεις δάσκαλος, δεν θα φταις εσύ! Το σύστημα θα φταίει που σε άφησε να γίνεις. Το 'πιασες?
Υ.Γ. Α, μόλις είδα και την απάντησή στον diml. Προσθέτω:
γιατί να μην διαβάσεις -> γιατι ηθελες να παιξεις την προηγουμενη ή γιατι δεν ειχες ορεξη.
γιατί να αργήσεις να πας στο μάθημα -> γιατι η8ελες να κοιμηθεις ή γιατι αργησες να φας ή γιατι ηθελες να δεις μια γκομενα
γενικολογιες ειναι τα αθλια βιβλια?
μα δεν ειπε για τους αλλους για σενα ειπε...
Και δεν μου λες, ότι αρέσει σε όλους, αρέσει και σε σένα αναγκαστικά?