Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
09 Φεβρουάριος, 2012, 13:02:56 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Για το Γιαννιώτικο κίνημα  (Αναγνώστηκε 2009 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
melina3000
Μέλος
*
Φύλο: Γυναίκα

Προφίλ
« στις: 02 Φεβρουάριος, 2009, 15:11:51 »

κείμενο που ανέβασα και στο indymedia ως τροφή προβληματισμού...

<<<Μετά και τα τελευταία που έγιναν στην πληροφορική, και τη λάσπη που έφαγαν σύντροφοι μου και η ίδια η συλλογικότητά μου, θέλω απλά να θυμίσω ορισμένα πράγματα, που μάλλον οι "παλιοί" έχουν ξεχάσει και διαδίδουν ανακρίβειες στους "νεώτερους"...

Όταν περνούσε η αξιολόγηση η πρόταση των αριστερών σχημάτων ήταν για πλατιές, ανοιχτές, πρωτοβουλίες-επιτροπές για πληροφόρηση και κινητοποίηση των συλλόγων. Πέρα από παραταξιακά κριτήρια και αγωνιστόμετρα...

Αποτέλεσμα: ο καθείς έκανε τα δικά του και η αξιολόγηση πέρασε χωρίς καν να ακουστεί...(Πέραν των κλασσικών 30 κάστρων της αριστεράς πανελλαδικά, που και τις καταλήψεις που έκαναν και το δυναμικό που συσπείρωσαν δεν το έκαναν απολύτως τίποτα...παραταύτα σύντροφοι των Ε.Α.Α.Κ. βλέπουν ένα συνεχές κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια...Σύντροφοι τί κέρδησε ή τί τροποποίησε αυτό το κίνημα φάντασμα;;;Ποιός συσχετισμός άλλαξε πρίν το 2006;;)

Αντιστοίχως με Ι.Δ.Β.Ε. - Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κ.λ.π. κ.λ.π....

Και φτάνουμε στο αυθόρμητο ξέσπασμα του καλοκαιριού το 2006, που ξαφνικά κάναμε πέρα τα βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα περί ενιαίας ανώτατης ή ενιαίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ειδίκευση εντός ή εκτός πτυχίου (σύντροφοι των Ε.Α.Α.Κ. και της Π.Κ.Σ.), πράγμα που σαν αριστερά σχήματα είχαμε κάνει δύο χρόνια πρίν ενόψει αξιολόγησης κ.λ.π.
Ξαφνικά μάθαμε να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν, απέναντι σε αυτά που μας χωρίζουν...Μεγάλο προχώρημα, αλλά λόγω των προκαταλήψεων που τρέφουμε απέναντι σε πρόσωπα ή συλλογικότητες, αργήσαμε να το καταλάβουμε (παρότι η πολιτικοποίηση και η αγωνιστηκότητά μας βαράει κόκκινο...) και μας το δίδαξε-επέβαλλε ο κόσμος! Πάλι καλά που το υιοθετήσαμε σαν στάση ακόμα και τότε...

Όσο πλησίαζαν διακοπές, απέναντι στο άτσαλο κλείσιμο, προβάλαμε την διατήρηση κέντρων αγώνα σε κάθε πόλη, που οι ντόπιοι φοιτητές και οι φοιτητές που θα γύριζαν στις πόλεις τους θα αντάλλασαν απόψεις και θα κρατούσαν μια κατάσταση πιο ζεστή για το Σεπτέμβρη...Αλλά επειδή ήμασταν οι 2 "αγωνισταράδες" που τζάμπα προσπαθούν (όπως διαβασα σε κάποιο κείμενο εδώ μέσα)δεν "πέρασε η γραμμή", καθώς οι ανεξάρτητοι που την ανεξαρτητίλα τους την έχουν κάνει σημαία, στήριξαν άλλες λογικές, παρότι πιο πολλοί...

Αποτέλεσμα:Το Σεπτέμβρη στις εγγραφές των πρωτοετών είχαμε τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αριστεράς στο Πανεπιστήμιο, αντί να προβάλλουν το κίνημα και τις διεκδικήσεις του, να προβάλλουν εαυτόν ως κίνημα και διεκδικήσεις του κινήματος τα δικά τους "πρωτοποριακά" αιτήματα (αιτήματα που παλεύονται τουλάχιστον 10 χρόνια στα Πανεπιστήμια, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα...)

Γενάρης 2007, ξεσπάει δεύτερο κύμα κινητοποιήσεων (κατα λίγο ασθενέστερο του προηγούμενου, καθώς δεν συσπειρώθηκε ένα δυναμικό από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, δεν έβγαλε συμπεράσματα και απογοητεύθηκε...)
Κι εκεί πρωταρχικό ρόλο έπαιξε ο "χύμα" κόσμος, που για άλλη μια φορά η αριστερά έτρεχε για να προλάβει, αντί να είναι σε θέση να προετοιμάζει, τροφοδοτεί και πυροδοτεί καταστάσης (όπως θεωρώ την βασική χρήση και λόγο ύπαρξης της αριστεράς...)
Το Μάρτη που κάποιοι πήγαιναν για εκλογές πήραμε την πρωτοβουλία για συσπείρωση αυτού του δυναμικού, για κουβέντα σε σχέση με την συνέχεια των κινηματικών διαδικασιών και την καθιέρωση μιας πιο μόνιμης δομής λειτουργίας με διαδικασίες κλπ, χωρίς να αναιρούμε την ισχύ και νομιμότητα-αναγκαιότητα των γενικών συνελεύσεων, σε μια λογική πιο δυνατής-συγκεκριμένης-στοχευμένης παρέμβασης σε κάθε σύλλογο που να συνδέεται κάπου πανελλαδικά (όπως γινόταν την περίοδο των καταλήψεων με τα συντονιστικά). Όπως και να το κάνουμε έναν τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να παίζει η Ε.Φ.Ε.Ε. την οποία φροντήσαμε όλοι να παραδώσουμε στη δεξιά (ΔΑΠ & ΠΑΣΠ), πράγμα που εμμέσως ακόμα συνεχίζουμε να κάνουμε...
Στο κάλεσμα αυτό απάντησαν τα ΔΑΡΑΣ του ΣΥΝ, οι φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα (ΔΕΑ), το κόκκινο, και κάποια σχήματα ανεξάρτητα πανελλαδικά...Σίγουρα στο να μην είναι μεγαλύτερη η μαζικότητα-δυναμική συνεισέφεραν δια της απουσίας τους όλοι αυτοί που στο κίνημα αντικατοπτρίζουν τον εαυτό τους και μόνον!
Κι εκεί γεννήθηκε η Αριστερή Ενότητα που τρώει λάσπη εκ των έσω αλλά κυρίως από όλους αυτούς τους "φοιτητοπατέρες των Ε.Α.Α.Κ."(ένας από κάθε οργάνωση που συμμετέχει...!) που εξ' αρχής την καταδίκαζαν...Σας απαντάμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτήν την επιλογή και ο στόχος που βάλαμε πριν κάποια χρόνια είναι ακόμα ζωντανός...

Οι εκλογές κατέγραψαν σαν μήνυμα την μικρή άνοδο της ΔΑΠ (!) και τις δυνάμεις που παρενέβησαν στο κίνημα κομματιασμένες, ξέχωρες και σχεδόν αδύναμες (σαν να μην είχε γίνει τίποτα την προηγούμενη περίοδο...)
*Κι εδώ καταθέτω τη συνεπή στάση και πρότασή μας για μετατροπή των εκλογών σε πομπό μηνυμάτων κινηματικών, να τις θέσουμε στην υπηρεσία του κινήματος, να κατεβούμε κοινά και να πετάξουμε ΔΑΠιτοΠΑΣΟΚους έξω από τις σχολές!!!
(προφανώς άλλοι θέλαν να μετρήσουν τα κουκιά τους...)

Και φτάνω στα πρόσφατα...
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ: Η νεολαία εξεγείρεται και στο Πανεπιστήμιο μιλάμε για 3ο γύρο εκπαιδευτικού κινήματος(!) Καταλάβαμε πως όσα έγιναν τον Δεκέμβρη ήταν κάτι πολύ παραπάνω και πολύ έξω απ'τα στενά εκπαιδευτικά;;;
Ένα είναι σίγουρο...Τίποτα δεν θα είναι όπως πρίν...
Γι'αυτό και η ανάγκη για ουσιαστική κουβέντα και κοινή-μόνιμη παρέμβαση είναι πολύ πιο έντονες...
Έχουμε μία γενιά που έχει χαθεί από το σύστημα σε πολλά σημεία, αλλά δεν έχει κερδηθεί από κανέναν μέχρι στιγμής. Κι αυτό γιατί η ελληνική αριστερά έχει τεράστια ΚΕΝΑ. Κι αντί να συσπειρώνει, προετοιμάζει, αλλάζει κοινωνικούς συσχετισμούς μαγγώνεται-δαγκώνεται και παρακολουθεί-στοιχειωδώς συμμετέχει...
Αν είμαστε κάπου για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία πρέπει να ξανασκεφτούμε ορισμένα πράγματα, και να αλλάξουμε λίγο νοοτροπία...
Να βρούμε νέους τρόπους παρέμβασης και δομές επικοινωνίας. Πλέον για ένα κίνημα το συνέλευση-κατάληψη-πορεία (που τόσα χρόνια έχουμε μάθει πολύ καλά να κάνουμε) ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...
Ούτε το να αφηνόμαστε στο αυθόρμητο θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα...

Περιμένω να ακούσω σκέψεις και προβληματισμούς από όλους όσους έστω και λίγο ασχολήθηκαν με το κίνημα ή έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν στο μέλλον και σίγουρα βλέπω άμεσα ένα κάλεσμα-κουβέντα γι'αυτά τα ζητήματα...
Δεν θέλω να περιμένω την οποιαδήποτε "κομματική" υπεράσπιση από αυτούς στους οποίους κάνω την οποιαδήποτε (καλόπιστη πάντα) κριτική, αν δεν καταλήγει σε κάτι ουσιαστικό. Γιατί καλή η αντιπαράθεση, αλλά μόνο όταν είναι δημιουργική...>>>

σας αγαπώ πολύ, καληνύχτα σας!
« Τελευταία τροποποίηση: 02 Φεβρουάριος, 2009, 15:27:24 από melina3000 » Καταγράφηκε

xar XAR xar :P
Obelix
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: 02 Φεβρουάριος, 2009, 19:02:12 »

Θα σταθώ σε κάποια σημεία του κειμένου σου, που για μένα αποδεικνύουν ότι παρόλο που θες να θυμίσεις διάφορα, υπάρχουν σημεία που η ίδια ξεχνάς ή απλά...προσπερνάς.

Παράθεση
Ξαφνικά μάθαμε να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν, απέναντι σε αυτά που μας χωρίζουν...Μεγάλο προχώρημα, αλλά λόγω των προκαταλήψεων που τρέφουμε απέναντι σε πρόσωπα ή συλλογικότητες, αργήσαμε να το καταλάβουμε (παρότι η πολιτικοποίηση και η αγωνιστηκότητά μας βαράει κόκκινο...) και μας το δίδαξε-επέβαλλε ο κόσμος! Πάλι καλά που το υιοθετήσαμε σαν στάση ακόμα και τότε...

Δεν αναφέρεις όμως...ποιος κατά την άποψή σου την περίοδο εκείνη ενεργούσε αποκρούωντας τα παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας που διάφοροι έπαιζαν?Ποιος τελοσπάντων, ήταν η πιο αντιπροσωπευτική φωνή του "κόσμου", χωρίς προκαταλήψεις απέναντι σε συλλογικότητες και πρόσωπα?

Παράθεση
Όσο πλησίαζαν διακοπές, απέναντι στο άτσαλο κλείσιμο, προβάλαμε την διατήρηση κέντρων αγώνα σε κάθε πόλη, που οι ντόπιοι φοιτητές και οι φοιτητές που θα γύριζαν στις πόλεις τους θα αντάλλασαν απόψεις και θα κρατούσαν μια κατάσταση πιο ζεστή για το Σεπτέμβρη...Αλλά επειδή ήμασταν οι 2 "αγωνισταράδες" που τζάμπα προσπαθούν (όπως διαβασα σε κάποιο κείμενο εδώ μέσα)δεν "πέρασε η γραμμή", καθώς οι ανεξάρτητοι που την ανεξαρτητίλα τους την έχουν κάνει σημαία, στήριξαν άλλες λογικές, παρότι πιο πολλοί...

Η κατάληξη -ίλα παραπέμπει συνήθως σε κάτι άσχημο....ας μην αναφέρω κλασσικά παραδείγματα από την καθομιλουμένη....ελπίζω να μην τη χρησιμοποιείς με την ίδια έννοια.Όσο για τα περί σημαίας, όταν προσπαθούν είτε ευθέως είτε με μουρμούρες να σου καταλογίσουν ότι δεν είσαι κάτι που ξέρεις ότι είσαι, αναγκάζεσαι να το υπενθυμίζεις στους πάντες και συχνά...και όχι μόνο στα λόγια.Το πολλοί ειλικρινά δεν το κατάλαβα...επειδή δηλαδή είμασταν πιο πολλοί ( από ποιους ακριβώς εννοείς?) δεν έπρεπε να στηρίξουμε άλλες λογικές?Προσωπικά δεν θυμάμαι να χρησιμοποιείται ο όρος "κέντρα αγώνα", αλλά φράσεις του τύπου "ένα μέρος να τα λέμε ρε παιδιά", και άλλα γλυκανάλατα.Διαφώνησα και πάλι θα διαφωνούσα, απλά γιατί δεν θεωρώ ότι η ουσία είναι εκεί....υπήρχαν σοβαρότερα θέματα με τα οποία θα μπορούσαμε όλοι να ασχοληθούμε.Τα κέντρα αγώνα κάτι σαν ασπιρίνες στον ετοιμοθάνατο μου έκαναν...

Παράθεση
Το Μάρτη που κάποιοι πήγαιναν για εκλογές πήραμε την πρωτοβουλία για συσπείρωση αυτού του δυναμικού, για κουβέντα σε σχέση με την συνέχεια των κινηματικών διαδικασιών και την καθιέρωση μιας πιο μόνιμης δομής λειτουργίας με διαδικασίες κλπ, χωρίς να αναιρούμε την ισχύ και νομιμότητα-αναγκαιότητα των γενικών συνελεύσεων, σε μια λογική πιο δυνατής-συγκεκριμένης-στοχευμένης παρέμβασης σε κάθε σύλλογο που να συνδέεται κάπου πανελλαδικά (όπως γινόταν την περίοδο των καταλήψεων με τα συντονιστικά).Στο κάλεσμα αυτό απάντησαν τα ΔΑΡΑΣ του ΣΥΝ, οι φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα (ΔΕΑ), το κόκκινο, και κάποια σχήματα ανεξάρτητα πανελλαδικά...Σίγουρα στο να μην είναι μεγαλύτερη η μαζικότητα-δυναμική συνεισέφεραν δια της απουσίας τους όλοι αυτοί που στο κίνημα αντικατοπτρίζουν τον εαυτό τους και μόνον!

Εμάς πάλι μας φάνηκε , ότι παρά τον ωραίο πρόλογο, κι εσείς για.......εκλογές το πηγαίνατε!Οπότε είπαμε να αντικατοπτρίσουμε τον...κόσμο που αναφέρεις παραπάνω.

Παράθεση
Κι εδώ καταθέτω τη συνεπή στάση και πρότασή μας για μετατροπή των εκλογών σε πομπό μηνυμάτων κινηματικών, να τις θέσουμε στην υπηρεσία του κινήματος, να κατεβούμε κοινά και να πετάξουμε ΔΑΠιτοΠΑΣΟΚους έξω από τις σχολές!!!

Αυτή η μετατροπή, δυστυχώς, δεν μπορεί να γίνει μόνη της,ούτε να κατατεθεί σαν πρόταση.Αν και πιστεύω ότι οι εκλογές δεν είναι για να εκπέμπουν μηνύματα προς το κίνημα...μάλλον το αντίστροφο ισχύει.

Παράθεση
Έχουμε μία γενιά που έχει χαθεί από το σύστημα σε πολλά σημεία, αλλά δεν έχει κερδηθεί από κανέναν μέχρι στιγμής.

Εδώ πιστεύω διαφωνούμε κάθετα. Το να "κερδίσουμε" κάποιον(με οποιαδήποτε έννοια του ρήματος), πόσο μάλλον μια γενιά ολόκληρη, δεν μου λέει κάτι. Σκοπός μιας κίνησης είναι πάντα η αφύπνιση και η κινητοποίηση των γύρω της, με απώτερο σκοπό το συνολικό όφελος.Πραγματικά, ας μην "κερδίσει" κανείς κανέναν, αρκεί να φτάσουμε στο σημείο να εξετάζουμε προσεκτικά πέντε πράγματα ο καθένας...

Παράθεση
εν θέλω να περιμένω την οποιαδήποτε "κομματική" υπεράσπιση από αυτούς στους οποίους κάνω την οποιαδήποτε (καλόπιστη πάντα) κριτική, αν δεν καταλήγει σε κάτι ουσιαστικό.

Εδώ μέσα δεν πρόκειται να συναντήσεις τέτοιου είδους υπεράσπιση, ούτε εκτός ούτε εντός εισαγωγικών....Αντίθετα, η φράση με την οποία ξεκινάς , δηλώνοντας ξεκάθαρα την πρόθεση να υπερασπίσεις τη συλλογικότητα και τους συντρόφους σου, μου φέρνει στο μυαλό αυτό που δεν θες να περιμένεις...δυστυχώς.
Επίσης, με τα τελευταία που έγιναν στην Πληροφορική,μάλλον η λάσπη αντίστροφη πορεία είχε από αυτή εννοείς...
Το προσωπικό μου συμπέρασμα πάντως, είναι ότι προσπαθείς μεν να περάσεις ένα κλίμα ενωτικό, μακριά από παραταξιακά - κομματικά συμφέροντα, αλλά....

Καληνύχτα!

Καταγράφηκε

"Όπου υπάρχουν πολλοί αστυνομικοί, δεν υπάρχει ελευθερία. Όπου υπάρχουν πολλοί στρατιώτες, δεν υπάρχει ειρήνη.Όπου υπάρχουν πολλοί δικηγόροι, δεν υπάρχει δικαιοσύνη".
eyhnos
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

eyhnos@hotmail.com
Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 02 Φεβρουάριος, 2009, 19:03:04 »

1ο)

Παράθεση
Μετά και τα τελευταία που έγιναν στην πληροφορική, και τη λάσπη που έφαγαν σύντροφοι μου και η ίδια η συλλογικότητά μου, θέλω απλά να θυμίσω ορισμένα πράγματα, που μάλλον οι "παλιοί" έχουν ξεχάσει και διαδίδουν ανακρίβειες στους "νεώτερους"...

Κατ αρχάς. εξήγησέ μου τι έγινε στην πληροφορική. Τι εννοείς όταν λες πως οι σύντροφοι και η συλλογικότητά σους έφαγαν λάσπη? Γιατί νομίζω πως στην συνέλευση στην πληροφορική μας λέγατε τραμπούκους, και πως σας τραμπουκίσαμε και τέτοια. Γιατί αν αυτό δεν είναι λάσπη τότε τι είναι? Όταν κόλλαγατε αφίσες στον πανεπιστήμιο και σας τραμπουκίσαν οι δαπίτες ποιόν είχες πάρει τηλέφωνο? Και ποιούς πήγες να βρείς στο τζαμί για βοήθεια? Υπέγραψε η φακ τότε την καταγγελία ή όχι? Ήταν κόσμος από την φακ την επομένη στο Ριφιφί για το μοίρασμα στην λέσχη?

2ο)

Είπες:
Παράθεση
Περιμένω να ακούσω σκέψεις και προβληματισμούς από όλους όσους έστω και λίγο ασχολήθηκαν με το κίνημα ή έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν στο μέλλον και σίγουρα βλέπω άμεσα ένα κάλεσμα-κουβέντα γι'αυτά τα ζητήματα...

Ας υποθέσουμε πως δεν έχω ασχοληθεί με το κίνημα και θέλω να ασχοληθώ. Δηλαδή εγώ τώρα δεν ξέρω τίποτα για "παράταξη του 16"(συζητήσεις εντός κινήματος), που τελικά έγινε Πρωτοβουλία Γένοβα - συμμετέχει στην ΕΑΑΚ. Κανείς δεν με είχε καλέσει να πάω στην εκδήλωση στο αμφιθέατρο του φυσικού. Επίσης δεν ξέρω τίποτα για την ΑΡιστερή ΕΝότητα, δηλαδή κανείς από την ΑΡΕΝΑ δεν με είχε πιάσει εμένα 1 μήνα πριν να τελειώσει ο 2ος γύρος του κινήματος στο αυθόρμητο πάρτυ στην νομαρχία να μου πει τότε εν μέσω κινήματος για να δούμε τι θα κάνει η φακ και αν ενδιαφέρεται η φακ για ένα δίκτυο σχημάτων κτλ κτλ.
Ακόμη ακόμη δεν ξέρω για την πολιτική προσέγγιση στην φακ που είχε τεθεί σαν θέμα σε διασχηματικό των εαακ στα γιάνννενα(στο υποθετικό σενάριο  "εγώ δεν ξέρω" δεν μπορώ να ξεχάσω πως με αρκετούς εαακίτες στα γιάννενα πλέον εκτός από φίλος είμαι και σύντροφος, η πολιτική προσέγγιση ήταν θέμα που τέθικε από μερίδα εαακιτών στα γιάννεα που τους βρίζουν μέχρι και οι πέτρες).

Λοιπόν τα υποθέσαμε τα παραπάνω. Σίγουρα δεν υποθέτουμε πως είμαι χαζός όμως. Τα περισσότερα θα τα παρατηρήσουν οι άλλοι που θα κάνουν reply στο πόστ σου.

Εγώ έχω να πω 2 πράγματα:

Για το 1ο
θα πρέπει να αποκαταστήσεις και εσύ και η συλλογικότητα σου την αλήθεια περί τραμπουκισμών

Για το 2ο

Η πληροφορική είχε κατάληψη μέχρι 15/1 όπου και γίνεται συνέλευση και η σχολή ανοίγει(πήρε την συνέλευση η δαπ). 22/1 εμφανίζονται τα αριστερά σχήματα και λένε κατάληψη. 23 ξανανοίγετε την σχολή.

Που ήταν τα αριστερά σχήματα, όλο τον προηγούμενο καιρό? Γιατί δεν φάνηκαν? Και όχι ήρθα βόλτα στην κατάληψη να πιω καφέ.... Μιλάω για την συλλόγικότητα

Όταν ξεκαθαριστούν τα παραπάνω μιλάμε αλλιώς όχι να μας λείπει.

Γιατί αν το θέμα εδώ είναι
Παράθεση
Κι εδώ καταθέτω τη συνεπή στάση και πρότασή μας για μετατροπή των εκλογών σε πομπό μηνυμάτων κινηματικών, να τις θέσουμε στην υπηρεσία του κινήματος, να κατεβούμε κοινά και να πετάξουμε ΔΑΠιτοΠΑΣΟΚους έξω από τις σχολές!!!

τότε ευχαριστώ δεν θα πάρω

Υ.Γ. 1
Εντάξει τώρα αν θες να μιλήσουμε για την ΕΦΕΕ
Παράθεση
την οποία φροντήσαμε όλοι να παραδώσουμε στη δεξιά (ΔΑΠ & ΠΑΣΠ), πράγμα που εμμέσως ακόμα συνεχίζουμε να κάνουμε...
άστο μας βρήκες αμέσως αντίθετους

Υ.Γ. 2
Παράθεση
Αλλά επειδή ήμασταν οι 2 "αγωνισταράδες" που τζάμπα προσπαθούν (όπως διαβασα σε κάποιο κείμενο εδώ μέσα)δεν "πέρασε η γραμμή", καθώς οι ανεξάρτητοι που την ανεξαρτητίλα τους την έχουν κάνει σημαία, στήριξαν άλλες λογικές, παρότι πιο πολλοί...

Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς για άλλες λογικές, ποιοί είναι οι πιο πολλοί??
Αλλά αν είναι να είμαι ένα χαμένο παιδάκι, να μην ξέρω να μιλήσω να πω την σκέψη μου(αν έχω σκέψη, γιατί από την συνέλευση δεν φάνηκε να έχουν τα παιδια και πολλά να πουν) και να πρέπει να έρθουν οι ινστρούκτορες από τις άλλες σχολές να πουν τι λέει ο Μαο!!! κλάφτα...

Καλύτερα να βρωμάω ανεξαρτητήλα παρά προβατίλα.
Καταγράφηκε
hide_and_seek
Μέλος
*

Προφίλ WWW
« Απάντηση #3 στις: 03 Φεβρουάριος, 2009, 20:46:01 »

Παράθεση από: melina3000
<<<Μετά και τα τελευταία που έγιναν στην πληροφορική, και τη λάσπη που έφαγαν σύντροφοι μου και η ίδια η συλλογικότητά μου, θέλω απλά να θυμίσω ορισμένα πράγματα, που μάλλον οι "παλιοί" έχουν ξεχάσει και διαδίδουν ανακρίβειες στους "νεώτερους"...
τι εχει διαδωθει να μας πεις να ξερουμε κ μεις τι διαδιδουμε

Όταν περνούσε η αξιολόγηση η πρόταση των αριστερών σχημάτων ήταν για πλατιές, ανοιχτές, πρωτοβουλίες-επιτροπές για πληροφόρηση και κινητοποίηση των συλλόγων. Πέρα από παραταξιακά κριτήρια και αγωνιστόμετρα...

Αποτέλεσμα: ο καθείς έκανε τα δικά του και η αξιολόγηση πέρασε χωρίς καν να ακουστεί...(Πέραν των κλασσικών 30 κάστρων της αριστεράς πανελλαδικά, που και τις καταλήψεις που έκαναν και το δυναμικό που συσπείρωσαν δεν το έκαναν απολύτως τίποτα...παραταύτα σύντροφοι των Ε.Α.Α.Κ. βλέπουν ένα συνεχές κίνημα τα τελευταία 15 χρόνια...Σύντροφοι τί κέρδησε ή τί τροποποίησε αυτό το κίνημα φάντασμα;;;Ποιός συσχετισμός άλλαξε πρίν το 2006;;)
Αντιστοίχως με Ι.Δ.Β.Ε. - Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. κ.λ.π. κ.λ.π....
το ενδεχομενο να κινηθηκε στη λαθος κατευθυνση η/και με λαθος σκεπτικο η πρωτοβουλια δε μας περναει απο το μυαλο; παραδειγματα αποτυχημενων πρωτοβουλιων αλλωστε υπαρχουν πολλα στον κοσμο της αριστερας.

Και φτάνουμε στο αυθόρμητο ξέσπασμα του καλοκαιριού το 2006, που ξαφνικά κάναμε πέρα τα βασικά και αδιαπραγμάτευτα αιτήματα περί ενιαίας ανώτατης ή ενιαίας πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, ειδίκευση εντός ή εκτός πτυχίου (σύντροφοι των Ε.Α.Α.Κ. και της Π.Κ.Σ.), πράγμα που σαν αριστερά σχήματα είχαμε κάνει δύο χρόνια πρίν ενόψει αξιολόγησης κ.λ.π.
ο κοσμος (γενικα) μπορει να διδαξε επεβαλλε (γενικα) αλλα στο ξεσπασμα του καλοκαιριου και ειδικα στις καταληψεις ο κοσμος (τωρα πια οχι γενικα αλλα ειδικα) συσπειρωνοταν περα απο τις παραταξεις και τις αριστεροχαρουμενες ταμπελες και συνθηματα αλλα γυρω απο ανεξαρτητα και αυτονομα σχηματα. η κανω λαθος;

ποια κεντρα αγωνων; ειναι δυνατον; απο τη στιγμη που τελειωσε το πραμα με τις καταληψεις και δε βαλαμε στοχο για μεσα στο καλοκαιρι (ουσιας και οχι απλα αγωνιστικα κεντρα να χαμε να λεγαμε) τα μπανια του λαου ηρθαν και μαζι τους ηρθε και το τελος του "κινηματος".

Αποτέλεσμα:Το Σεπτέμβρη στις εγγραφές των πρωτοετών είχαμε τις δύο μεγαλύτερες παρατάξεις της αριστεράς στο Πανεπιστήμιο, αντί να προβάλλουν το κίνημα και τις διεκδικήσεις του, να προβάλλουν εαυτόν ως κίνημα και διεκδικήσεις του κινήματος τα δικά τους "πρωτοποριακά" αιτήματα (αιτήματα που παλεύονται τουλάχιστον 10 χρόνια στα Πανεπιστήμια, χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα...)
ολοι κερδισαν απο τα σκηνικα του μαιου ιουνιου. αλλοι κερδισαν μονο εκλογικα. αλλοι και ουσιαστικα. η φακ ανηκει στους δευτερους. η διαφωνεις και σε αυτο;

Γενάρης 2007, ξεσπάει δεύτερο κύμα κινητοποιήσεων (κατα λίγο ασθενέστερο του προηγούμενου, καθώς δεν συσπειρώθηκε ένα δυναμικό από τις προηγούμενες κινητοποιήσεις, δεν έβγαλε συμπεράσματα και απογοητεύθηκε...)
Κι εκεί πρωταρχικό ρόλο έπαιξε ο "χύμα" κόσμος, που για άλλη μια φορά η αριστερά έτρεχε για να προλάβει, αντί να είναι σε θέση να προετοιμάζει, τροφοδοτεί και πυροδοτεί καταστάσης (όπως θεωρώ την βασική χρήση και λόγο ύπαρξης της αριστεράς...)
Το Μάρτη που κάποιοι πήγαιναν για εκλογές πήραμε την πρωτοβουλία για συσπείρωση αυτού του δυναμικού, για κουβέντα σε σχέση με την συνέχεια των κινηματικών διαδικασιών και την καθιέρωση μιας πιο μόνιμης δομής λειτουργίας με διαδικασίες κλπ, χωρίς να αναιρούμε την ισχύ και νομιμότητα-αναγκαιότητα των γενικών συνελεύσεων, σε μια λογική πιο δυνατής-συγκεκριμένης-στοχευμένης παρέμβασης σε κάθε σύλλογο που να συνδέεται κάπου πανελλαδικά (όπως γινόταν την περίοδο των καταλήψεων με τα συντονιστικά). Όπως και να το κάνουμε έναν τέτοιο ρόλο θα μπορούσε να παίζει η Ε.Φ.Ε.Ε. την οποία φροντήσαμε όλοι να παραδώσουμε στη δεξιά (ΔΑΠ & ΠΑΣΠ), πράγμα που εμμέσως ακόμα συνεχίζουμε να κάνουμε...
καποιοι πηγαν για εκλογες αλλα και εσεις πηρατε την πρωτοβουλια για συσπειρωση κτλ κτλ. συσπειρωση κατω απο ποιες προυποθεσεις; για ποιους λογους; και σε τελικη αναλυση με ποιους; με τον κοσμο που αποτελουσε το κινημα η με αυτους που προσπαθουσαν (αλλες φορες επιτυχως αλλες οχι) να το μανιπουλαρουν; η σταση των αριστερων παραταξεων και στα φοιτητικα και πολυ περισσοτερο τωρα εδειξε πως οχι μονο δεν εχουν τη διαθεση να κανουν ρηξεις αλλα ειναι και ανικανες.

Στο κάλεσμα αυτό απάντησαν τα ΔΑΡΑΣ του ΣΥΝ, οι φοιτητές/τριες ενάντια στο σύστημα (ΔΕΑ), το κόκκινο, και κάποια σχήματα ανεξάρτητα πανελλαδικά...Σίγουρα στο να μην είναι μεγαλύτερη η μαζικότητα-δυναμική συνεισέφεραν δια της απουσίας τους όλοι αυτοί που στο κίνημα αντικατοπτρίζουν τον εαυτό τους και μόνον!
Κι εκεί γεννήθηκε η Αριστερή Ενότητα που τρώει λάσπη εκ των έσω αλλά κυρίως από όλους αυτούς τους "φοιτητοπατέρες των Ε.Α.Α.Κ."(ένας από κάθε οργάνωση που συμμετέχει...!) που εξ' αρχής την καταδίκαζαν...Σας απαντάμε πως θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε αυτήν την επιλογή και ο στόχος που βάλαμε πριν κάποια χρόνια είναι ακόμα ζωντανός...
εφτασες και στο προκειμενο. οτι οι συνιστωσες του κοινοβουλευτικου συριζα συμφωνησαν και κακως ολοι οι υπολοιποι δεν πηγαν μαζι τους. γιατι δυστυχως αυτο ειναι το ζητουμενο ολων αυτων των παραταξεων. να παρουν κοσμο μαζι τους και οχι να πανε μαζι με τον κοσμο. εκει ειναι η διαφορα με τη φακ. η φακ δεν διεκδικησε ποτε ουτε το ρολο του θυρωρου στο πανεπιστημιο ουτε το ρολο του διαχειριστη καταστασεων. ο λογος στους φοιτητες ε;

Οι εκλογές κατέγραψαν σαν μήνυμα την μικρή άνοδο της ΔΑΠ (!) και τις δυνάμεις που παρενέβησαν στο κίνημα κομματιασμένες, ξέχωρες και σχεδόν αδύναμες (σαν να μην είχε γίνει τίποτα την προηγούμενη περίοδο...)
*Κι εδώ καταθέτω τη συνεπή στάση και πρότασή μας για μετατροπή των εκλογών σε πομπό μηνυμάτων κινηματικών, να τις θέσουμε στην υπηρεσία του κινήματος, να κατεβούμε κοινά και να πετάξουμε ΔΑΠιτοΠΑΣΟΚους έξω από τις σχολές!!!
ωστε δεν ειναι θεμα κουκιων; τοτε γιατι στην πληροφορικη δε στηριξατε την κατασταση που ειχε διαμορφωθει "απο τα κατω" που λετε κι εσεις αλλα στησατε(;) δικια σας;

Και φτάνω στα πρόσφατα...
ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ: Η νεολαία εξεγείρεται και στο Πανεπιστήμιο μιλάμε για 3ο γύρο εκπαιδευτικού κινήματος(!) Καταλάβαμε πως όσα έγιναν τον Δεκέμβρη ήταν κάτι πολύ παραπάνω και πολύ έξω απ'τα στενά εκπαιδευτικά;;;
Ένα είναι σίγουρο...Τίποτα δεν θα είναι όπως πρίν...
Γι'αυτό και η ανάγκη για ουσιαστική κουβέντα και κοινή-μόνιμη παρέμβαση είναι πολύ πιο έντονες...
Έχουμε μία γενιά που έχει χαθεί από το σύστημα σε πολλά σημεία, αλλά δεν έχει κερδηθεί από κανέναν μέχρι στιγμής. Κι αυτό γιατί η ελληνική αριστερά έχει τεράστια ΚΕΝΑ. Κι αντί να συσπειρώνει, προετοιμάζει, αλλάζει κοινωνικούς συσχετισμούς μαγγώνεται-δαγκώνεται και παρακολουθεί-στοιχειωδώς συμμετέχει...
Αν είμαστε κάπου για να είμαστε χρήσιμοι στην κοινωνία πρέπει να ξανασκεφτούμε ορισμένα πράγματα, και να αλλάξουμε λίγο νοοτροπία...
Να βρούμε νέους τρόπους παρέμβασης και δομές επικοινωνίας. Πλέον για ένα κίνημα το συνέλευση-κατάληψη-πορεία (που τόσα χρόνια έχουμε μάθει πολύ καλά να κάνουμε) ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ...
Ούτε το να αφηνόμαστε στο αυθόρμητο θα έχει συγκεκριμένα αποτελέσματα...
συμφωνω απολυτα. καμια σχεση με εκπαιδευτικα - συντεχνιακα. περα απο αυτο ομως η γενια δεν ειναι λαφυρο. χτιζεσαι και χτιζεις μεσα και διπλα σαυτη σαν ατομο και σαν συλλογικοτητα. πολλες φορες οι καταστασεις σε προσπερνουν. δεν κοιτας να τις κερδισεις. η λογικη αυτη ειναι μακρια απο το σκοπο που δημιουργηθηκε η φακ. εσεις μιλατε για μπροσταρηδες εμεις μιλαμε για συνοδοιπορους. το αυθορμητο εστησε τον δεκεμβρη. μπαινουμε μεσα και συνδιαμορφωνουμε. συζηταμε ζυμωνομαστε ακουμε μιλαμε. αυτο πρεπει να επαναπρσδιορισουμε. η μεγαλη αληθεια της αριστερας εχει ξεπεραστει απο τον κοσμο στο δρομο. εμεις δρουμε μεσα και οχι για τις καταστασεις.

Δεν θέλω να περιμένω την οποιαδήποτε "κομματική" υπεράσπιση από αυτούς στους οποίους κάνω την οποιαδήποτε (καλόπιστη πάντα) κριτική, αν δεν καταλήγει σε κάτι ουσιαστικό. Γιατί καλή η αντιπαράθεση, αλλά μόνο όταν είναι δημιουργική...>>>
η υπερασπιση δεν ειναι κομματικη σε καμια περιπτωση. για τις πραξεις που εκανε ο καθενας πρεπει να κριθει και επειτα να τις υπερασπιστει και αν διαπιστωσει λαθος να τις επαναπροσδιορισει. η αριστερα σαυτον τον τομεα εχει αποτυχει σε μεγαλο βαθμο. τοσο οι διεθνεις οσο και οι τοπικες συνθηκες της ανοιγουν το δρομο για να διορθωσει λαθη και να ξανασκεφτει τις πρακτικες και τις λογικες που τοσα χρονια την εχουν φερει στη γωνια. να σαι σιγουρη πως αυτοι που μυριζουν ανεξαρτητιλα σε μια τετοια προσπαθεια θα βρεθουν οχι μονο διπλα αλλα και στην πρωτη γραμμη.

σας αγαπώ πολύ, καληνύχτα σας!
καληνυχτα και καλη τυχη
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 06:19:30 »

(Που το ανέβασες? Δεν το βρήκα ουτε indymedia, ουτε indy)

Αρχικά να πω πως από το κείμενο σου δεν μπόρεσα να βγάλω κάποια ουσιαστική άποψη, και ο λόγος είναι οτι μπερδεύονται ένοιες και καταστάσεις. Ξεκινάς με την πληροφορική, πας σε ΕΑΑΚ, ΠΚΣ, επιτιθεσαι εδώ κι εκεί, λες για πλατιές κινήσεις και τελικά προασπίζεσαι τις δικές σου μόνο. Πολύ μπέρδεμα...

Θα σταθώ στην αφορμή που σε έκανε να γράψεις το κείμενο και δεν είναι άλλη απο την λάσπη που δέχτηκαν σύντροφοι σου. Μεγάλη κουβέντα, ας την αναλύσουμε αντίστροφα.

Μεχρι πριν λίγα χρόνια σύντροφοι σου ήταν και αυτοί που τώρα "πέταξαν την λάσπη", πότε έγινε ξαφνικά αυτός ο διαχωρισμός? Οι δικοί μας και οι δικοί σας? Σταθήκαμε πάντα όποτε ήταν εφικτό αλληλέγγυοι, που μάλλον αυτό ξεχνιέται εύκολα στον βωμό της "δικιάς" μας συλλογικότητας.

Προσδιόρισε την λάσπη που πετάχτηκε και από ποιους.

Κι επειδή αναφέρεσαι στην δικιά σου συλλογικότητα να υπενθυμίσω ξανά πως ήταν αυτή που ανέφερε την ΦΑΚ ως τραμπούκους που εκφοβίζουν, που είπε ότι τρίβουμε τα χέρια μας για την μη απόφαση κατάληψης, που μας κατηγόρησε οτι πάμε πίσω το κίνημα. Όλα αυτά όταν η ΦΑΚ στην χειρότερη περίπτωση ήταν ουδέτερη απέναντι στις προτάσεις σας, προς τι αυτή η επίθεση λοιπόν?

Η απάντηση δεν είναι δύσκολη, αν διαπιστώσεις το πεδίο στο οποίο παίζεται το όλο παιχνίδι. Έστω λοιπόν οτι υπάρχει το κίνημα μόνο, κάθε φωνή έρχεται να προσθέσει και να πάει το ζήτημα μέσα απο ζυμώσεις πιο μπροστά, άρα ειναι καλό να υπάρχουν πολλές φωνές.
Όταν όμως στο παιχνίδι μπαίνουν και οι εκλογές τότε αλλάζει το θέμα, γιατί πολύ απλά αύριο μεθαύριο θα βγει ενα κωλοψηφοδέλτιο και θα πρέπει να μετρήσουμε ψήφους.

Ο μοναδικός λόγος που επιτίθεστε στην ΦΑΚ είναι αυτός. Αν δεν υπήρχαν οι εκλογές δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να το κάνετε. Και για να μην μπερδευτείς, άλλο επίθεση, άλλο κριτική. Άλλο να κατονομάζεις μια συλλογικότητα τραμπούκους στην Γ.Σ. και άλλο να σκέφτεσαι μαζί της μήπως υπήρξε καποιο λάθος.

Κι εδώ είναι άλλη μια διαφορά μας, μετά την απόφαση για κατάληψη που προτείνατε, ήδη ψάχνατε τρόπους για να το μαζέψετε 1 ώρα μετά την απόφαση. Εξιλαστήριο θύμα και πάλι η ΦΑΚ που το μόνο που είπε οτι ήταν λάθος πρόταση για κατάληψη με τον τρόπο που το κάνατε. Εμείς κάναμε κριτική, εσείς επίθεση.

Από εμάς δεν θα υπάρχει διαφορετική τακτική, κριτική ασκούσαμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Όποτε μπει και η δικια σου συλλογικότητα στο κλίμα της σχολής και ξεφύγει απο το μικροπαραταξιακό τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους.

Παράθεση
Πάλι μπερδεύεις τεράστια χρονικά και πολιτικά ζητήματα. Το 2 αγωνισταράδες, το οποίο δεν διατυπώθηκε έτσι και δεν έχει αυτήν την ένοια, αναφέρεται στο πρόσφατο γεγονός που συνέβη στην πληροφορική. Τι σχέση έχει αυτο με τον Σεπτέμβρη 2.5 χρόνια πριν?

Το λινκ του κειμένου ειναι αυτό: http://www.fak-uoi.gr/forum/index.php/topic,458.0.html . Για να ξαναδιαβάσεις αυτό το κομμάτι. Αν δεν είναι αυτό τοτε δεν μπορώ να καταλάβω σε τι αναφέρεσαι.

Για σεπτέμβρη (2006), απρίλη (2007), ιανουάριο (2009) να σου θυμίσω ότι είμασταν απο τους λίγους που θέλαμε ξεκάθαρα την συνέχεια και το δηλώναμε εξ' αρχής. Οπότε αν ήθελες κι εσύ κάτι τέτοιο μάλλον είμαστε μαζί κι όχι χώρια, άλλα μάλλον ξεχνάω τις εκλογές...

Αυτά για τα λίγο πιο εξειδικευμένα, πάμε στα γενικότερα.

Παράθεση

Κάποιοι πήραν απόφαση για εκλογές? Έτσι αόριστα? Ποιοί ήταν αυτοί? Απαντάς μόνη σου στο τέλος μιλώντας για συνεπή στάση για την μετατροπή των εκλογών. Άρα κι εσεις να καταγράψετε συσχετισμούς θέλατε απο τις εκλογές. Άρα είσασταν κι εσείς κομμάτι αυτών που πήραν απόφαση για εκλογές. Το ότι δεν το κάνατε αντιπαραθετικά με τις Γενικές Συνελεύσεις, μην τρελάθουμε, δεν είσασταν πρωτοπόροι, καμία αριστερή ομάδα δεν θα το ΄λεγε ποτέ αυτο. Αρα ουσιαστικά δεν διαφέρετε σε τίποτα.

Το όλο ζήτημα αποδεικνύει στην πράξη 2 πράγματα:
1) Οι εκλογές υπάρχουν πάντα μέσα στο μυαλό πολλών αριστερών και είναι ο άμεσος στόχος. Με βάση αυτό καθορίζουν και την τακτική τους. Τα υπόλοιπα είναι για να χαμε να λέγαμε... Αν το κίνημα δεν πίστευες οτι θα σε βοηθούσε εκλογικά, δεν θα συμμετείχες ή δεν θα το αναγνώριζες ως τέτοιο.
2) Το κίνημα ΔΕΝ πρόκειται να σε βοηθήσει εκλογικά. Οι εκλογές είναι ενα κομμάτι ξέχωρο και απέναντι απο το κίνημα. Αποτελούν τον μοχλό για να λήγει το κινημα (έχει συμβεί ήδη μια φορά) και να βρίσκονται σε αντιπαράθεση οι αριστερές δυνάμεις μέσα στα αμφιθέατρα (βλέπε πληροφορική). Είναι ο μοχλός διάσπασης και μακροπρόθεσμα ήττας.

(Αναφέρομαι μόνο στις φοιτητικές εκλογές, που να πάμε και στις βουλευτικές... για να δούμε ως τι λειτουργούν μέσα στην κοινωνία).
Στην ΕΦΕΕ δεν χρειάζεται να αναφερθώ, άμα κάνεις την επέκταση καταλαβαίνεις την άποψη μου.

Δεν είναι οι εκλογές αυτές που μας ενώνουν, αλλά δομές έκφρασης αμεσοδημοκρατίας, συνδιαμόρφωσης και πάνω σε αυτές μπορούμε να καταθέσουμε τις δυνάμεις μας για κάτι πιο δημιουργικό. Είναι οι δομές που δημιουργούνται στα κινήματα αυθόρμητα εξαιτίας των αναγκών. Οι εκλογές ειναι απέναντι απο εμάς.
Καταγράφηκε
melina3000
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 06:23:56 »

http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=982090

είχα γράψει μια εκτενέστατη απάντηση αλλά δεν πρόλαβα να την ανεβάσω λόγω περιορισμού χρόνου...

θα ξαναγράψω αλλά όχι σήμερα (καθώς αφιέρωσα ήδη πολύ χρόνο και κάπου τώρα είναι που αρχίζω να πιέζομαι...δίνω 3 μαθήματα αύριο...)
Καταγράφηκε

melina3000
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 06:37:48 »

ΤΟ ΒΡΗΚΑ τυχαία αλλά για καλή μου τύχη και δεν χρειάστηκε να το ξαναγράψω...

Για άλλη μία φορά, κανείς δεν είναι προκατειλημμένος, αλλά η κριτική έχει να κάνει με αυτά που θέλουμε να δούμε κι όχι ξεκάθαρα αυτά που μας δίνονται...

Καταρχήν σε σχέση με τα "γεγονότα της πληροφορικής"...
Θεωρώ λάσπη και προσβολή το πέσιμο σε πρωτοετείς για την πολιτική επιλογή τους, όταν με κόσμο που έχει κάνει την ίδια πολιτική επιλογή έχουμε και παλαιότερα (και τώρα) καλές σχέσεις...Όταν έχουμε παλέψει πλάι πλάι και έχουμε μοιραστεί αγώνες...
Και τις καλές σχέσεις τις αναγνωρίζω και θέλω να συνεχίσω να τις έχω...(στα πλαίσια μιας ευρύτερης συμμαχίας εντός του Παν/μιου για ζητήματα παιδείας και όχι μόνο...)κι ευχαριστώ την ΦΑΚ που ανταποκρίθηκε άμεσα, όταν τραμπουκίστηκα από ΔΑΠίτες...
Παράθεση
Όταν κόλλαγατε αφίσες στον πανεπιστήμιο και σας τραμπουκίσαν οι δαπίτες ποιόν είχες πάρει τηλέφωνο? Και ποιούς πήγες να βρείς στο τζαμί για βοήθεια? Υπέγραψε η φακ τότε την καταγγελία ή όχι?

Παράθεση
για "παράταξη του 16"(συζητήσεις εντός κινήματος), που τελικά έγινε Πρωτοβουλία Γένοβα - συμμετέχει στην ΕΑΑΚ.
Στην "παράταξη του 16" ΕΑΑΚ & γενοβα δεν συμμετείχαν...ήταν η πρόταση και το διήμερο που έγινε εκ μέρους μας και είχε σαν αποτέλεσμα την ΑΡΕΝ.(για να μην συγχέουμε πράγματα και καταστάσεις...)
ΕΑΑΚ & γενοβα συμπαρατάχθηκαν κάποιους μήνες μετά (και μάλιστα με πιο "κλειστές" διαδικασίες)

Παράθεση
οι εκλογές δεν είναι για να εκπέμπουν μηνύματα προς το κίνημα...μάλλον το αντίστροφο ισχύει.
Ακριβώς το ίδιο λέω...Οι εκλογές στην υπηρεσία του κινήματος! Όχι να στείλουν μήνυμα στο κίνημα, αλλά να στείλουν μήνυμα στην κοινωνία εκ μέρους του κινήματος.
(Ας έγραφαν την επόμενη μέρα οι αστικές φυλλάδες που τις διαβάζει ο πολύς ο κόσμος "Οι μειωψηφίες της Μαριέττας, πήρανε αυτοδυναμία σε 300 σχολές...", πόσο ενισχυτικό θα ήταν για το κίνημα; πόσο ενισχυτικό θα ήταν ακόμα και για την ψυχολογία τη δική μας και του κόσμου που αγωνιζόταν...;)

Παράθεση
ολοι κερδισαν απο τα σκηνικα του μαιου ιουνιου. αλλοι κερδισαν μονο εκλογικα. αλλοι και ουσιαστικα. η φακ ανηκει στους δευτερους. η διαφωνεις και σε αυτο;
Άλλο το να έχεις κέρδισμα, κι άλλο να επικαλείσαι οτι ο εαυτός σου ή η συλλογικότητά σου ήταν και είναι το κίνημα....
Το να έχεις κέρδισμα σαν μια δύναμη που συμμετείχε προωθητικά για το κίνημα και τις διαδικασίες του είναι σωστό και λογικό επακόλουθο. Το να επικαλείσαι όμως το κίνημα για να έχεις όφελος είναι λίγο (έως πάρα πολύ) λάθος, κατά τη γνώμη μου...

Παράθεση
Προσωπικά δεν θυμάμαι να χρησιμοποιείται ο όρος "κέντρα αγώνα", αλλά φράσεις του τύπου "ένα μέρος να τα λέμε ρε παιδιά", και άλλα γλυκανάλατα.Διαφώνησα και πάλι θα διαφωνούσα, απλά γιατί δεν θεωρώ ότι η ουσία είναι εκεί....υπήρχαν σοβαρότερα θέματα με τα οποία θα μπορούσαμε όλοι να ασχοληθούμε.Τα κέντρα αγώνα κάτι σαν ασπιρίνες στον ετοιμοθάνατο μου έκαναν...
Μην με αναγκάσετε να εκφράσω προσωπικό παράπονο, για το πώς αντιμετωπιζόταν και ίσως ακόμα αντιμετωπίζεται η άποψη μου σε συντονιστικά...Άν δεν άκουσες τη φράση "κέντρο αγώνα" μάλλον κι εμένα και άλλους συντρόφους, απλά όταν μιλούσαμε μας είχες "χεσμένους" (με το συμπάθειο)
Σοβαρότερα θέματα;;;ποιά; Τα
Παράθεση
μπανια του λαου
;;;
Για μένα το σοβαρότερο θέμα ήταν το με ποιόν τρόπο θα δωθεί συνέχεια...

Παράθεση
Κάποιοι πήραν απόφαση για εκλογές? Έτσι αόριστα? Ποιοί ήταν αυτοί? Απαντάς μόνη σου στο τέλος μιλώντας για συνεπή στάση για την μετατροπή των εκλογών. Άρα κι εσεις να καταγράψετε συσχετισμούς θέλατε απο τις εκλογές. Άρα είσασταν κι εσείς κομμάτι αυτών που πήραν απόφαση για εκλογές. Το ότι δεν το κάνατε αντιπαραθετικά με τις Γενικές Συνελεύσεις, μην τρελάθουμε, δεν είσασταν πρωτοπόροι, καμία αριστερή ομάδα δεν θα το ΄λεγε ποτέ αυτο. Αρα ουσιαστικά δεν διαφέρετε σε τίποτα.
Να συμφωνήσω για το πώς λειτούργησαν οι εκλογές. Λάβε υπόψην σου όμως και τη δυναμική της κάθε συλλογικότητας-παράταξης. Και δυστυχώς ο συσχετισμός δύναμης-επιρροής για τη λήψη αυτής της απόφασης ήταν πολύ (μα πάρα πολύ) μείον μας. Θα έβαζα κι ένα αστεράκι με αναφορά στο ρόλο που έπαιξε η «παραδομένη» στους «άλλους» (τους εχθρούς του κινήματος) ΕΦΕΕ, όταν έβγαλε αυτήν την απόφαση που τυπικά δεσμεύει το σύνολο των φοιτητικών συλλόγων. Θα μου πείς: είσαι με την τυπικότητα;;; Θα σου πω, πως όχι. Αλλά δεν είδα κανέναν από εμάς (τους κινηματίες) να μην υποτάσσεται σ’αυτήν την απόφαση και να ζητά απόφαση από το σύλλογό του να μην κάνει εκλογές…(που θα ήταν μια καλή λύση…)

Παράθεση
καποιοι πηγαν για εκλογες αλλα και εσεις πηρατε την πρωτοβουλια για συσπειρωση κτλ κτλ. συσπειρωση κατω απο ποιες προυποθεσεις; για ποιους λογους; και σε τελικη αναλυση με ποιους; με τον κοσμο που αποτελουσε το κινημα η με αυτους που προσπαθουσαν (αλλες φορες επιτυχως αλλες οχι) να το μανιπουλαρουν; η σταση των αριστερων παραταξεων και στα φοιτητικα και πολυ περισσοτερο τωρα εδειξε πως οχι μονο δεν εχουν τη διαθεση να κανουν ρηξεις αλλα ειναι και ανικανες.
Ενώ η αποχή σας σαν ΦΑΚ από το συγκεκριμένο διήμερο (ενώ κάποιοι παραστήκαν στο διήμερο της ΣΣΠ τις ίδιες μέρες, θυμήστε μου το θέμα του;;;ήταν πολύ διαφορετικό, από την συνέχεια και με ποιούς όρους της κινηματικής δράσης;;;) ήταν πράξη αντίθετη "στους ινστρούκτορες που "μανιπιουλάρουν".  Και η παρουσία σας σε διήμερα των ΕΑΑΚ (κάτι μή κομματικό, έτσι;;;) παλαιώτερα πώς εξηγείται;;;
Ε, μή με τρελάνετε οτι δεν υπάρχουν προκαταλήψεις...(μακάρι να ήξερα από πού προέρχονται...για να μπορούσα να απαντήσω, αλλά δεν πιστεύω οτι κάποιος έχει να μου καταλογήσει το οτιδήποτε...πέρα ίσως απο μια μικρή αφέλεια που με διακατέχει και πιστεύω ακόμα πως συλλογικοί αγώνες μπορούν να γίνουν με τη συμμετοχή συλλογικοτήτων, αλλά χωρίς αυτές οι συλλογικότητες να προσπαθούν να "καπελώνουν" με τον ένα ή τον άλλο τρόπο*...)
* και άλλο καπέλωμα (δηλαδή οικειοποίηση), άλλο αντιπαράθεση προτάσεων, άλλο συντονισμένη προσπάθεια τροποποίησης συσχετισμών (δηλαδή ζύμωση)

Παράθεση
εφτασες και στο προκειμενο. οτι οι συνιστωσες του κοινοβουλευτικου συριζα συμφωνησαν και κακως ολοι οι υπολοιποι δεν πηγαν μαζι τους. γιατι δυστυχως αυτο ειναι το ζητουμενο ολων αυτων των παραταξεων. να παρουν κοσμο μαζι τους και οχι να πανε μαζι με τον κοσμο. εκει ειναι η διαφορα με τη φακ. η φακ δεν διεκδικησε ποτε ουτε το ρολο του θυρωρου στο πανεπιστημιο ουτε το ρολο του διαχειριστη καταστασεων. ο λογος στους φοιτητες ε;
Κάνεις λάθος σε σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ και τις τότε συνιστώσες του...Η ΚΟΕ (φοιτητικά Αριστερά Σχήματα), την κουβέντα για το αν τελικά θα ενταχτεί ή όχι στο ΣΥΡΙΖΑ, την ξεκίνησε στο εσωτερικό της 2 με 3 μήνες μετά την πρόταση για "παράταξη του 16". Γιατί το προκείμενο δεν ήταν οι εκλογές, αλλά το κίνημα (όπως σε κάθε κινηματική, εξεγερτική κατάσταση που παίρνει χώρο στην ελληνική κοινωνία)...
Θυρωρός και διαχειριστής καταστάσεων κατά τη γνώμη μου είναι αυτός που θεωρεί τη συνδιοίκηση ώς ευκαιρία επιβολής αιτημάτων. Μην γελιώμαστε, ο νόμος είναι φτιαγμένος ωστε οι φοιτητές να είναι οι πιο σιγανές (έως ανύπαρκτες) φωνές στα όργανα αυτά... Το να μεταφέρεις ακόμα και κινηματικά αιτήματα στα όργανα συνδιοίκησης, είναι αυταπάτη...Τίποτα δεν αλλάζει χωρίς μαζικό κίνημα, χωρίς την απαίτηση συμμετοχής όλων (πράγμα που δεν θα σου δώσουν ποτέ) και χωρίς να ξεκαθαρίζουμε στους καθηγητάδες, πρυταναίους κλπ πως το Α και το Ω στο Πανεπιστήμιο είναι οι συνελεύσεις των φοιτητικών συλλόγων. Μέσα από εκεί θα διεκδικήσουμε, μέσα και μόνο μέσα από εκεί έχουμε να κερδίσουμε. [Άλλο που κάποιοι που καταγράφονται (με βάση αγωνιστόμετρα) πιό αγωνιστές και πιο ντούροι, ενώ ταυτόχρονα ψηφίζουν πρυτάνεις κλπ κλπ]
Στο σημείο αυτό διαφωνούμε και εντός ΑΡΕΝ...Αλλά δεν παύουμε να παλεύουμε για την άποψη της υπεροχής κινημάτων και φοιτητικών συλλόγων.

Παράθεση
ωστε δεν ειναι θεμα κουκιων; τοτε γιατι στην πληροφορικη δε στηριξατε την κατασταση που ειχε διαμορφωθει "απο τα κατω" που λετε κι εσεις αλλα στησατε(;) δικια σας;
Όταν είμαστε εκτός πληροφορικής είμαστε καλοί (δεν ξέρω αν τελικά ισχύει, αλλά έχω την αίσθηση οτι κανείς δεν δυσαρεστείται που στο Νηπιαγωγών υπάρχει παρέμβαση των Αριστερών Σχημάτων και παλεύει σταθερά για κάποια πράγματα...) κι όταν "μπαίνουμε στα χωράφια σας" όχι;;;Η απάντηση σε αυτό έχει να κάνει με το πως αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη πανελλαδικοποίησης των αγώνων και την κοινή κατεύθυνση-πρόταση-ζύμωση των εμπειριών από όλες τις πόλεις και σχολές. Εκεί βασιζόταν και το ευρύτερο κάλεσμα για "παράταξη 16".
Αλλά αφού ούτε στα Γιάννενα έχει καταφέρει να καθιερωθεί, μια πιο μόνιμη συνεννόηση και πράξη (πρωτοβουλιακή), όσων συμμετείχαν και συμμετέχουν στις κινηματικές διαδικασίες δεν μπορούμε απλά να στηρίζουμε ό,τι ήδη υπάρχει για συντεχνιακά, "κλειστά" θέματα όταν δεν υπάρχει διάθεση διεύρυνσης σε περιόδους μή καταλήψεων. Το έχω πεί επανειλημμένα σε ένα σωρό συντονιστικά πως πιστεύω πως οι πιό δυνατές και αγωνιστικές σχολές πρέπει να στηρίζουν-κινητοποιούν-"τσιγκλάνε" και τις υπόλοιπες...Δυστυχώς το θέμα αυτό δεν έχει συζητηθεί ακόμα με όρους...Και ας μην ξεχνάμε πως εμάς (που είμαστε σε πιο "φλώρικες" σχολές) όταν μαθαίνουμε να γίνεται κάτι στο Πανεπιστήμιο μας νοιάζει. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε. Κι αυτό γιατί η πολιτική μας ταυτότητα μας δίδαξε έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης...Δυστυχώς δεν ξυπνάς ένα πρωί και αποφασίζεις οτι "είμαι μαζί και στηρίζω το κίνημα"...

Νομίζω αυτά είχα να πώ (προς το παρόν)
και πάλι καλημέρα σας!

Υ.Γ. και να σας καλέσω όλους σε μία εκδήλωση-παρουσίαση dvd (με υλικό πανελλαδικό από το Δεκέμβρη), που πήραμε σαν πρωτοβουλία να κάνουμε ως ΚΟΕ, σήμερα το απόγευμα στις 19:00, στο "πολυθέμαμα".
Καταγράφηκε

---
Επισκέπτης
« Απάντηση #7 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 06:59:23 »

Στα γρήγορα... για ποια διημερα ΕΑΑΚ και ΣΣΠ μιλας? Σαν συλλογικότητα δεν συμμετείχαμε ποτέ σε κάτι τετοιο. Σαν άτομα πάλι απο αυτά που γνωρίζω δεν υπήρχε συμμετοχή χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος καθώς δεν μπορώ να μιλήσω εξ' ονόματος όλων και χωρίς να με ενδιαφέρει κι όλας αν κάποιος που συμμετέχει στην ΦΑΚ παρεβρέθηκε. Παρόλα αυτά απ' όσο γνωρίζω δεν συνέβη τίποτα απο τα δύο. Παρακαλώ να με διαψεύσεις.
Καταγράφηκε
Nikos
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:08:37 »

Καταρχήν σε σχέση με τα "γεγονότα της πληροφορικής"...
Θεωρώ λάσπη και προσβολή το πέσιμο σε πρωτοετείς για την πολιτική επιλογή τους, όταν με κόσμο που έχει κάνει την ίδια πολιτική επιλογή έχουμε και παλαιότερα (και τώρα) καλές σχέσεις...Όταν έχουμε παλέψει πλάι πλάι και έχουμε μοιραστεί αγώνες...

Κι εγώ θεωρώ λάσπη επανειλημμένα να βγαίνεις και να λες ότι τραμπουκίσαμε και την πέσαμε στα παιδιά από τη συλλογικότητά σου. Καταρχάς δεν ήσουν εκεί όταν πήγαμε και βρήκαμε τα παιδιά για να μιλήσουμε για το πώς θα διαχειριστούμε το πρόβλημα που είχε προκύψει. Εγώ όμως ήμουν και ξέρω πολύ καλά τι έγινε. Προσωπικά δεν έχω τίποτα με τα παιδιά αυτά αλλά δεν ξέρω ποιος ευθύνεται για όλες αυτές τις ανακρίβειες που διαδίδετε... Γιατί όπως ξαναείπα ούτε εσύ ήσουν μπροστά, ούτε και οι "ινστρούκτορες" που μίλησαν στη συνέλευση... Τι ακριβώς έγινε δεν ξέρω, τα παιδάκια σας μεταφέραν αλλιώς το τι ειπώθηκε; Άλλα σας είπαν κι άλλα καταλάβατε; Φροντίσατε εσκεμμένα να διαστρεβλώσετε το γεγονός για να κερδίσετε τις εντυπώσεις; Το μόνο σίγουρο είναι ότι καλύτερα να ξαναρωτήσετε τους πρωτοετείς και δευτεροετείς μας για το τι συνέβη παρά να λέτε ότι τους την πέσαμε... Γιατί όταν την πέφτεις σε κάποιον και τον τραμπουκίζεις (έστω και πολιτικά) δεν του λες, άμα συμβεί κάτι το βράδυ που θα είστε στη σχολή, οτιδήποτε χρειαστείτε τέλος πάντων, πάρτε μας τηλέφωνο είτε εμάς είτε τους υπόλοιπους που είναι στο πανεπιστήμιο στις άλλες καταλήψεις. Ούτε τον εφησυχάζεις ότι δεν πρόκειται να έρθει κανένας ΔΑΠίτης να σπάσει την κατάληψη από τη στιγμή που την επόμενη μέρα θα ξαναγίνει συνέλευση... Και βέβαια δεν του λες ότι "καλά τα λέμε εμείς εδώ πέρα στο χαλαρό αλλά να ξέρεις ότι αύριο στη συνέλευση θα τ' ακούσεις κι από εμάς"!!! Κι ούτε βέβαια του λες "βγες αύριο και κάνε μια σοβαρή τοποθέτηση για ποιο λόγο θες να κάνεις κατάληψη, ποια τα αιτήματα και στην τελική πείσε με για ποιο λόγο να κατεβάσω κι εγώ την πρόταση αυτή και να σε στηρίξω"...

Παράθεση
Όταν είμαστε εκτός πληροφορικής είμαστε καλοί (δεν ξέρω αν τελικά ισχύει, αλλά έχω την αίσθηση οτι κανείς δεν δυσαρεστείται που στο Νηπιαγωγών υπάρχει παρέμβαση των Αριστερών Σχημάτων και παλεύει σταθερά για κάποια πράγματα...) κι όταν "μπαίνουμε στα χωράφια σας" όχι;;;

Και τι είμαστε εμείς στην Πληροφορική δλδ; Επειδή ο σύλλογος έχει δείξει τόσες φορές ότι διαθέτει τα σωστά αντανακλαστικά και έχει βγάλει αγωνιστικές αποφάσεις, σημαίνει ότι είναι "τσιφλίκι" μας, όπως έχει πει και μέλος της συλλογικότητάς σου; Στην τελική, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, από τις αρχές της ακαδημαϊκής χρονιάς που εμφανίστηκαν τα Αριστερά Σχήματα στη σχολή, ήσασταν, συγνώμη κιόλας, ανύπαρκτοι. Δεν θα κάτσω να πλατιάσω σε αυτό το θέμα, ειπώθηκε και παραπάνω...
Παράθεση από: Soptep
Όποτε μπει και η δικια σου συλλογικότητα στο κλίμα της σχολής και ξεφύγει απο το μικροπαραταξιακό τότε τα πράγματα θα είναι καλύτερα για όλους.
Καταγράφηκε
melina3000
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 04 Φεβρουάριος, 2009, 07:18:10 »

ερώτηση: Σαν συλλογικότητα δεν συζητάτε τους πολιτικούς προβληματισμούς των μελών σας;;; Γιατί τότε υποθέτω οτι θα γνώριζες γι'αυτά που με ρωτάς...
Αν και δεν θεωρώ σωστό το να αναφέρομαι σε συγκεκριμένα πρόσωπα (είναι λιγάκι αντιδεοντολογικό, όπως βέβαια και το να μην συζητά η συλλογικότητα τους προβληματισμούς και κινήσεις των μελών της) παραθέτω τα εξής:
Συγκεκριμένα για το διήμερο ΣΣΠ σαν τώρα θυμάμαι την κουβέντα που είχα με τον Πέτρο στα δικαστήρια (9/3/07), που ενώ έκατσε Αθήνα μετά την πορεία 8 Μάρτη και δεν έφυγε όπως οι υπόλοιποι, μου έλεγε πως την επομένη (10/3/07) θα ανέβαινε Θεσσαλονίκη για το συγκεκριμένο διήμερο...
Όσο για το διήμερο ΕΑΑΚ το λέγανε οι ίδιοι οι ΕΑΑΚίτες (νομίζω, πως επρόκειτο για τον Τούμπανο...)

*Λίγο εύκολο να λέμε πως
Παράθεση
Σαν συλλογικότητα δεν συμμετείχαμε ποτέ σε κάτι τετοιο. Σαν άτομα πάλι απο αυτά που γνωρίζω δεν υπήρχε συμμετοχή χωρίς όμως να είμαι 100% σίγουρος καθώς δεν μπορώ να μιλήσω εξ' ονόματος όλων
Άλλο η συλλογικότητα, άλλο τί κάνουμε σαν άτομα;;; Και κάπως έτσι καθαρίζουμε;;;
Συγνώμη τότε, αλλά γιατί κάνουμε κριτική σε συλλογικότητες για τις πράξεις μεμονωμένων ατόμων τους;;;
Μα προφανώς γιατί κάθε "ατομική" κίνηση, έχει αντίκτυπο (θετικό ή αρνητικό) και στη συλλογικότητα...
χμμμμμ... Μήπως να ξανασκεφτούμε με πόση ευκολία αφορίζουμε ορισμένα πράγματα;;;
Εκτός αν με πείσετε οτι η ΦΑΚ δεν έχει διαδικασίες, δεν έχει υλική υπόσταση και είναι κάτι που πλανάται γενικά κι αόριστα στον αέρα της πληροφορικής...Πράγμα που θα με απογοήτευε πολύ...Γιατί θέλω να πιστεύω οτι συλλογικότητες χτίζονται για επίτευξη συγκεκριμένων σκοπών, κάνουν συγκεκριμένες κινήσεις, έχουν συγκεκριμένη κατεύθυνση (κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική), και αποτελούνται (καλώς ή κακώς) από συγκεκριμένα άτομα.
Καταγράφηκε

Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: