Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
06 Φεβρουάριος, 2012, 17:16:15 *
Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Χάσατε το email ενεργοποίησης;

Σύνδεση με όνομα, κωδικό και διάρκεια σύνδεσης
Νέα: Ύστερα από τεχνικά προβλήματα που αντιμετωπίσαμε είμαστε και πάλι online. Για τυχόν προβλήματα στείλτε ένα mail στο contact [at] fak-uoi.gr

Αρχική   Βοήθεια Αναζήτηση Σύνδεση Εγγραφή  
Σελίδες: [1] 2   Κάτω
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα  (Αναγνώστηκε 4512 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
---
Επισκέπτης
« στις: 22 Δεκέμβριος, 2006, 21:18:44 »

Την ιδρυση Πολυτεχνικης Σχολης στα Ιωαννινα ανακοινωσε σημερα ο πρυτανης του Πανεπιστημιου Ιωαννινων. Το Σ.Α.Π.Ε (Συμβουλιο Ανωτατης Πανεπιστημιακης Εκπαιδευσης) στη χθεσινη του συνεδριαση ενεκρινε ομοφωνα την μετονομασια του τμηματος Επιστημης και Τεχνολογιας Υλικων σε Τμημα Μηχανικων Επιστημης των Υλικων.

Ταυτοχρονα δοθηκε η εγκριση για τη δημοπρατηση του κτιριου που θα στεγαζει την πολυτεχνικη σχολη, κατι το οποιο θα γινει εντος 2 μηνων. Η εγκριση υπογραφεται απο το Υπουργειο Παιδειας και Οικονομικων.

Ο πρυτανης ανεφερε επισης οτι η ολοκληρωση ολων των διαδικασιων αναμενεται να ολοκληρωθει μεχρι το 2009, ωστοσο το ακριβες πλανο δεν ειναι ακομα γνωστο.

Ταυτοχρονα στη καινουρια σχολη θα ενσωματωθουν νεα τμηματα που αφορουν και παλαιοτερα αιτηματα οπως ειναι η μετονομασια του τμηματος Πληροφορικης σε τμημα Μηχανικων Πληροφορικης.

Τελος ανακοινωθηκε η δημιουργια του Κεντρου Ερευνας και Τεχνολογιας Ηπειρου. Ο πρυτανης θεωρει την ιδρυση Πολυτεχνειου και του Κεντρου Ερευνας κεφαλαιωδους σημασιας για την περιοχη.

Την στηριξη του για την Ιδρυση Πολυτεχνικης Σχολης ανακοινωσε και ο συλλογος μελων Δ.Ε.Π. του πανεπιστημιου. Ο Προεδρος του Συλλογου ανεφερε χαρακτηριστικα: "Στηριζουμε οποιαδηποτε θετικη κινηση γινεται για την βελτιωση της παιδειας. Ειναι λαθος οσων λενε οτι δεν θελουμε αλλαγες στην παιδεια. Θελουμε να γινουνε αλλα να την οδηγουν προς το καλυτερο και οχι προς το χειροτερο."
Καταγράφηκε
TooL667
Μέλος
*
Φύλο: Άντρας

Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: 03 Ιανουάριος, 2007, 20:19:24 »

Checkάρεται αυτό...

http://www.enp.gr/main/content/view/1655/1/#akoinputforum

Τί θα γίνει τελικά με την δική μας σχολή?

God nows...

Υ.Γ: Ακόμα δεν έχω κατασταλάξει αν είναι τελείως θετικό το να γίνουμε πολυτεχνείο..
      να ένα ωραίο topic!
Καταγράφηκε

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
parsifal
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: 04 Ιανουάριος, 2007, 12:29:41 »

Γειά χαρά, χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Υπάρχουν και τα παρακάτω από τον τοπικό τύπο. Ειδικά το 3ο url περιέχει κάποιες πολλά υποσχόμενες πληροφορίες για το Τμήμα μας:

http://www.epirotikosagon.gr/service.asp?ArticleId=832
http://www.epirotikosagon.gr/service.asp?ArticleId=847
http://www.epirotikosagon.gr/service.asp?ArticleId=852
http://www.super-fm.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=79&Itemid=54
http://www.super-fm.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=86&Itemid=54

Όσο για το αν είναι σκόπιμο να γίνει η Πληροφορική Πολυτεχνική σχόλη, προσωπική μου άποψη είναι πως ναι, αξίζει...
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: 05 Ιανουάριος, 2007, 10:41:04 »

Πιστευω πως καλο θα ηταν να οργανωθουμε κι εμεις απο την πλευρα μας ως φοιτητες και να πιεσουμε λιγο πιο ενεργα για την μετονομασια του τμηματος μας και την ενσωματωση του στην Πολυτεχνικη Σχολη. (Εαν φυσικα επιθυμουμε την ενταξη μας σε αυτο).

Αρχικα πρεπει να γινουν καποιες επαφες με τον προεδρο του τμηματος μας και τον Πρυτανη για να ενημερωθουμε πληρεστερα και πιο συγκεκριμενα και στη συνεχεια να δουμε πως θα κινητοποιηθουμε εαν χρειαστει.

Περισσοτερα μπορουν να συζητηθουν αρχικα στη συνελευση που εχουμε την Κυριακη, αλλα και στη Γενικη Συνελευση οταν αυτη καθοριστει.
Καταγράφηκε
---
Επισκέπτης
« Απάντηση #4 στις: 08 Ιανουάριος, 2007, 08:59:13 »

Συναντηθηκαμε σημερα με τον κ. Νικολοπουλο ωστε να εχουμε καλυτερη ενημερωση επι του θεματος.

Και ο ιδιος ο Νικολοπουλος ωστοσο δεν ηταν αρκετα ενημερος αλλα μας ειπε οτι τις επομενες μερες θα μαθει περισσοτερα. Αυτο παντως που διαπιστωθηκε ηταν οτι αν μεινουμε με σταυρωμενα χερια δεν προκειται να γινει τιποτα, πρεπει να συντονιστουμε καθηγητες και φοιτητες για να πιεσουμε λιγο τα πραγματα.

Το ζητημα ειναι καθαρα πολιτικο και εξαρταται απο τις ομαδες που ασκουν πιεση, η καθεμια για τα δικα της συμφεροντα. Αλλωστε το τμημα μας πληρει ολες τις προυποθεσεις για να γινει 5ετες.

Αν οντως θελουμε να μπουμε στο πολυτεχνειο μηπως ειναι καιρος να το τρεξουμε λιγο παραπανω? Πριν βρεθουμε προ τετελεσμενων γεγονοτων.
Να ασχοληθουμε λιγο παραπανω εμεις οι φοιτητες εννοω, αλλωστε απο τους καθηγητες δεν βλεπω και πολυ μελλον. Εδω φοβουνται να πουν την αποψη τους, θα πιεσουν κι ολας? Χμμμ χλωμο...
Καταγράφηκε
fotonios
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #5 στις: 08 Ιανουάριος, 2007, 11:16:39 »

Γεια σου ρε Soptep με τις ερωτοαπαντήσεις σου.

Λοιπόν παιδιά από όσο ξέρω για να δημιουργηθεί πολυτεχνείο χρειάζεται τουλάχιστον 3 σχολές καιτώρα είναι σίγουρη μόνο μια {από όσο ξέρω τα Υλικά (από όσο ξέρω το ξανατονίζω)} όποτε νομίζω οτι εμείς είμαστε σίγουρα μια από τις άλλες στα Γιάννενα γιατί δεν υπάρχουν και άλλες σχολές που μπορούν να μετατραπούν σε πολυτεχνικές εκτός από το Χημικό και το Β.Ε.Τ.Αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση οτι λέω να εφησυχαστούμε αλλά.... ipnosss
Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
Nikos
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: 08 Ιανουάριος, 2007, 14:03:14 »

Τι από όσο ξέρω κι από όσο ξέρω ρε Φωτόνιε;! Εγώ εν οίδα, ότι ουδέν οίδα..

Πάντως για το χημικό δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα.. Για το Β.Ε.Τ είχε ακουστεί μόνο.. Δεν είναι απαραίτητο πάντως να μετονομαστεί μια σχολή για να γίνει πολυτεχνική... Μπορεί να δημιουργηθεί μια καινούργια από την αρχή, όπως διάβασα και σε κάποιο από τα link, κάποια κλασσική πολυτεχνική όπως ένα τμήμα πολιτικών μηχανικών, αν και δεν ξέρω κατά πόσο αυτό είναι εφικτό..!!!
Καταγράφηκε
fotonios
Μέλος
*

Προφίλ E-mail
« Απάντηση #7 στις: 09 Ιανουάριος, 2007, 03:37:40 »

Τι από όσο ξέρω κι από όσο ξέρω ρε Φωτόνιε;! Εγώ εν οίδα, ότι ουδέν οίδα..

Έτσι πούλα μουρίτσα... palamakiaaaa

Πάντως για το χημικό δεν έχει ακουστεί ποτέ τίποτα.. Για το Β.Ε.Τ είχε ακουστεί μόνο.. 

Δεν είπα οτι το χημικό έχει ακουστεί αλλά είναι από τις σχολές που μπορούν να γίνουν μηχανικοί (σε αντίθεση με οικονομικό,μαθηματικό,πόσο μάλλον παιδαγωγικό..!!!).

Μπορεί να αρρώστησες αλλά ακόμα λάκης έμεινες.... proponathn ...και μην ξεχνάμε οτι εδώ δεν είσαι ο σκληροτράχηλος αδμινιόνιος   huppyyyyyyyy

Καταγράφηκε

Πούστηδες και παλικάρια...
...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
TerraLibre
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: 10 Ιανουάριος, 2007, 10:53:55 »

Καταρχήν είμαι από το ΒΕΤ. Όσον αφορά για το ποια τμήματα θα μπορούσαν να γίνουν Πολυτεχνικά σαφέστατα είχαν ακουστεί και μπορούσαν να γίνουν τα Υλικά και η Πληροφορική. Τώρα μέσα σε αυτήν την πολυτεχνική φρενίτιδα για την τρίτη σχολή, που είχε πιάσει την προηγούμενη Πρυτανεία και πιθανόν έχει μειωθεί στην τωρινή, σε επαφές που έγιναν με το ΤΕΕ Ηπείρου ακούστηκαν και τμήματα όπως το ΒΕΤ ακόμη και το... ΠΤΕΤ!!!! Έτσι..για να ξεφορτωθούμε (δήθεν) τα επαγγελματικά τους προβλήματα άρον-άρον( όχι πως φτιάχνουν τμήματα στο πόδι!)! Αυτά είναι γελοιότητες όπως καταλαβαίνετε! Σαφώς τμήματα όπως το ΒΕΤ και το Χημικό επιστημονικά συνδέονται με  ειδικότητες πολυτεχνείου( Χημικοί μηχανικοί) αλλά πρώτον υπάρχει περίπτωση ένα ιστορικό και βασικής επιστήμης τμήμα όπως το Χημικό να προχωρήσει σε αλλαγή: Δεύτερον εδώ και 3 χρόνια κινείται το ζήτημα στο ΒΕΤ με σαφή αλλά όχι επίσημη αρνητικότητα και καχυποψία από πλευρά φοιτητών. Τίποτα δεν μας έχει παρουσιαστεί σαν σχέδιο περί αλλαγής άσε που το ίδιο το ΤΕΕ Ηπείρου προτείνει αλλαγές στο πρόγραμμα σπουδών που κρατούνν το τμήμα αν όχι σε αρνητική στάση  τουλάχιστον σε στάση αμφιβολίας. Επίσης στην Σύγκλητο χθές προτάθηκε ή δρομολογήθηκε από την πρόεδρο του τμήματος μας υπόδειγμα προεδρικού διατάγματος (που καθορίζει επαγγελματικά δικαιώματα), παρόμοιο με αυτό των 4 βιολογικών. Είμαστε τμήμα επιστημών ζωής και όχι επιστημών μηχανικών( στο π.σ φαίνεται ξεκάθαρα) και η μόνη υπεύθυνη σταση απέναντι στο μέλλον μας είναι η απομάκρυνση από τέτοιου είδους μικροπολιτικές, μικροσυντεχνειακές πιέσεις από πρυτανεία και άλλα συμφέροντα για αλλοίωση της φυσιογνωμίας μας. Το τι θα κάνετε εσείς αφορά εσας και σαφώς το φ.σ και τη Συνέλευση Τμηματος καθώς αυτή μπορεί μόνο να προτείνει, να διεκδικήσει από το Υπουργείο οποιαδήποτε αλλαγή στο π.σ. Η κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων με ένταξη στο Πολυτεχνείο ή στο ΤΕΕ δεν είναι αυτονόητη- δείτε την πορεία των Μηχ.Περιβάλλοντος. Μόνο μέσω ψήφισης Π.Δ για επαγγελματικά δικαώματα από την Σύγκλητο και επικύρωση από το ΥΠΕΠΘ μπορεί να επιτευχθει. Γι'αυτό πιέστε καθηγητές, Τμήμα, Πρυτανεία, Υπουργείο μέσω φ.σ και μην αναλώνεστε με τον θα μπει άλλη σχολή στο Πολυτεχείο. Αυτά.
Φώτη αγωνιστικοί, συναδελφικοί χαιρετισμοί!!
Καταγράφηκε
parsifal
Μέλος
*

Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: 13 Ιούλιος, 2007, 09:31:36 »

Μία ενδιαφέρουσα συζήτηση συναδέλφων από άλλο τμήμα Πληροφορικής, που παρουσιάζει συνάφεια με το θέμα του thread: http://www.forums.gr/showthread.php?t=13778

Δώστε μεγάλη προσοχή στο post #34 και τα συνημμένα που φέρει. To θέμα με τα Προεδρικά Διατάγματα που ετοιμάζονται, σχολιάζεται κι εδώ
« Τελευταία τροποποίηση: 13 Ιούλιος, 2007, 09:52:15 από parsifal » Καταγράφηκε
Σελίδες: [1] 2   Πάνω
  Εκτύπωση  

Μεταπήδηση σε: