Φοιτητική Ανεξάρτητη Κίνηση - Πληροφορική Ιωαννίνων
30 July, 2010, 10:51:21 *
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?

Login with username, password and session length
News: Ανοιχτή Συνέλευση ΦΑΚ Σάββατο 20/3/2010, ώρα 16:00, αίθουσα Ι4

Home   ΦΑΚ-Tracker Help Search Links Gallery Chat Login Register  
Pages: [1] 2   Go Down
  Print  
Author Topic: σχετικα με τους "καλεσμενους" (guests)  (Read 3236 times)
0 Members and 1 Guest are viewing this topic.
REMBOMBO
Μέλος
*

View Profile
« on: 19 April, 2008, 05:41:41 »

katarxin na pw ena  kalhmera k ena mravo sta pedia gia tin idea enos anexartitou tracker..
en sinexeia thelw na valw ena zitima (mallon diaheiristiko) me tin diadikasia twn torrent k na ekfrasw to <<parapono>> shetika me tin diarkeia zwis tous ston tracker..
blepw sta torrent pollous user na katevazun i na ehun katevasei ena arheio k apo seeders mono enan i ante 2 pou einai melloi/hristes tou tracker..
thewrw pws me aftes tis diadikasies einai diskolo na kratithun ta torrent zwntana..egw prwsopika pleon anevazw  ena arheio k otan oloklirwthei apo olus to rihnw gia na mporesw na anevasw kati allo giati ap oti eida den ginete alliws..
paratheste ta epiheirimata sas na vgalw mia akri.. 
kalimera  k pali..
« Last Edit: 02 June, 2008, 04:29:13 by REMBOMBO » Logged
hide_and_seek
Μέλος
*

View Profile WWW
« Reply #1 on: 19 April, 2008, 09:26:25 »

rembombo αν θες γραφε ελληνικα για να ναι πιο ευαναγνωστα  beer please

για το θεμα μας τωρα. ειναι ωραιο που ξεκιναει ενα τετοιο θεμα απο την "κοινοτητα" και οχι απο τους "διαχειριστες". μας ευχαριστει γιατι σημαινει πως ο tracker εχει περασει απο τη φαση που μονο οι "διαχειριστες" ασχολουνται με αυτον.

το θεμα με τους guests δεν πιστευω πως ειναι το πρωτευον. πολλοι guests ειναι seeders. πιστευω πως το ζητημα ειναι γενικοτερης αντισυλλογικης νοοτροπιας. οι περισσοτεροι κατεβαζουν βλεπουν και σβηνουν. δεν εννοω να κραταει καποιος το αρχειο μηνες αλλα τουλαχιστον μπορει να το κρατησει ωσοτου να το παρουν αρκετοι χρηστες και να το seedαρουν αυτοι...

ως τωρα εχω δει πως τα unseeded torrents ειναι γυρω στα 10-15 καθε μερα ισως και λιγοτερα, οποτε δεν μπορω να πω πως οντως υπαρχει προβλημα.. σκεφτειτε ομως πως καποιοι seedαρουν 40 torrents... για να στηριζουν τον tracker...

η μοναδικες λυσεις οποτε ειναι να αλλαξουμε νοοτροπια η να βαλουμε ratio rules. ακομα προτιμω να ελπιζω στο 1ο...
vasscon
Μέλος
*

View Profile
« Reply #2 on: 19 April, 2008, 11:06:53 »

Όντως πολλά αρχεία διαμοιράζονται από guests, δεν έχει άδικο εδώ ο hide_and_seek. Το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν υπάρχει η τεχνική δυνατότητα να ζητήσεις ένα "νεκρό" αρχείο και από ποιούς.
Θέλω να πω δηλαδή ότι από τη μια έχουμε την λειτουργία χωρίς κανόνες ratio, που είναι επιθυμητή.
Aπό την άλλη όμως η έλλειψη  αρχειοθετημένων στοιχείων των guests  (που έχουν κατεβάσει ένα κάποιο αρχείο) αφαιρεί την δυνατότητα από τους χρήστες (με την οποιαδήποτε ιδιότητα, guest ή registered user)  έστω και να ζητήσουν ένα reseed. Μοιραία έτσι θα υπάρχουν οι χρήστες που θα σπέρνουν 40 αρχεία έκαστος με προφανή επιβάρυνση χώρου στους σκληρούς τους δίσκους, στη ταχύτητα των συνδέσεών τους  και στους clients που χρησιμοποιούν.
Πιστεύω ότι η συλλογικότητα είναι μάλλον δεδομένη για τους χρήστες αυτού του tracker, επομένως αυτό που ίσως δημιουργεί δυσλειτουργία είναι η ανωνυμία των guests. Μήπως αν η αρχική registration γινόταν υποχρεωτική θα βοηθούσε την κατάσταση; 
REMBOMBO
Μέλος
*

View Profile
« Reply #3 on: 19 April, 2008, 12:00:13 »

Aπό την άλλη όμως η έλλειψη  αρχειοθετημένων στοιχείων των guests  (που έχουν κατεβάσει ένα κάποιο αρχείο) αφαιρεί την δυνατότητα από τους χρήστες (με την οποιαδήποτε ιδιότητα, guest ή registered user)  έστω και να ζητήσουν ένα reseed. Μοιραία έτσι θα υπάρχουν οι χρήστες που θα σπέρνουν 40 αρχεία έκαστος με προφανή επιβάρυνση χώρου στους σκληρούς τους δίσκους, στη ταχύτητα των συνδέσεών τους  και στους clients που χρησιμοποιούν.
Πιστεύω ότι η συλλογικότητα είναι μάλλον δεδομένη για τους χρήστες αυτού του tracker, επομένως αυτό που ίσως δημιουργεί δυσλειτουργία είναι η ανωνυμία των guests. Μήπως αν η αρχική registration γινόταν υποχρεωτική θα βοηθούσε την κατάσταση; 
με βρισκει απολυτα συμφωνη η αποψη του vasscon..μηπως εαν υπαρξει το register απο την αρχη να διευλονυνοταν η κατασταση??
« Last Edit: 19 April, 2008, 13:45:27 by REMBOMBO » Logged
TooL667
Μέλος
*

View Profile WWW
« Reply #4 on: 21 April, 2008, 05:09:53 »

η έλλειψη  αρχειοθετημένων στοιχείων των guests  (που έχουν κατεβάσει ένα κάποιο αρχείο) αφαιρεί την δυνατότητα από τους χρήστες (με την οποιαδήποτε ιδιότητα, guest ή registered user)  έστω και να ζητήσουν ένα reseed.

αυτή είναι και η δική μου οπτική γωνία...
δεν πιστεύω οτι είναι τόσος μεγάλος κόπος να κάνεις ένα register...και σίγουρα κάποιος που βαριέται να κάνει ακόμα και αυτό δύσκολα θα μπει στην διαδικασία να seedαρει κιόλας.
προσωπικά μου έχει έρθει pm για reseed και με ευχαρίστηση βοήθησα...

σε ότι αφορά τα ratio τώρα είναι άλλη ιστορία...

όντως εισάγουν κάποιους περιορισμούς και δημιουργούν μία αίσθηση ανελευθερίας.
υπάρχει μία συζήτηση εδώ...
...προσωπικά συμφωνώ με το τελευταίο ποστ

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
hide_and_seek
Μέλος
*

View Profile WWW
« Reply #5 on: 04 May, 2008, 16:50:03 »

λογω πασκα το παρατησαμε το ζητημα. για το υποχρεωτικο register δε θα διαφωνησω. μπορουμε να το κανουμε και να δουμε αν θα δωσει τη λυση...
valmergio
Μέλος
*

View Profile WWW Email
« Reply #6 on: 11 May, 2008, 15:13:23 »

Hi παιδιά,

Προσωπικά πιστεύω ότι το υποχρεωτικό register δεν θα δώσει λύση, αφού μετά το μέλος θα μπορεί και πάλι είτε να seedάρει, είτε να όχι.
Θα συμφωνήσω κι εγώ πως το ratio κλπ δεν μπορεί να αποτελέσει λύση. Αντιθέτως, ίσως να εμφανίσει κι άλλα προβλήματα, πιο σοβαρά.
Η λύση είναι να συνηδειτοποιήσει ο καθένας μας την ανάγκη να διαμοιράζονται αρχεία, και πολύ περισσότερο γι' αυτόν τον tracker και για άλλους παρόμοιους όπως ο black tracker, λόγω της πολιτικής, ιδεολογικής αξίας που έχουν τα αρχεία.

Απ' την άλλη όμως, επειδή πλέον έχω μάθει πως μερικές φορές χρειάζεται να πειραματιστείς προκειμένου να λύσεις ένα πρόβλημα, δεν θα διαφωνήσω με όσους υποστηρίζουν το υποχρεωτικό register.
Όπως είπε κι ο hide_and_seek, μπορούμε να το δοκιμάσουμε, και να δούμε αν θα δώσει λύση. Αν ναι, τότε έχει καλώς. Αν όχι, τότε το ξανακάνουμε προαιρετικό. winkkkk

Revolution!
patso
Μέλος
*

View Profile Email
« Reply #7 on: 19 May, 2008, 09:42:01 »

Είμαι αντίθετος με το υποχρεωτικό register, ακόμα και εάν τελικά δώσει μια λύση στο πρόβλημα που αναφέρεται. Αν εγώ κατεβάσω ένα torrent το αν θα το κρατήσω η όχι στον υπολογιστή μου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με το υποχρεωτικό register. Μου θυμίζει τα προσχήματα που χρησιμοποιούνται πολλές φορές όταν παίρνονται αστυνομικά μέτρα, όλα γίνονται για το καλό μας, το καλό του tracker ... κ.τ.λ Συμφωνώ με τον hide_and_seek σχετικά με το ότι το πρόβλήμα είναι ζήτημα είναι γενικότερης αντισυλλογικης νοοτροπίας αλλά δεν πιστεύω πως η λύσεις σε τέτοια προβλήματα μπορούν να δοθούν με περιορισμούς. Άλλωστε ο tracker είναι ένα μέσω με το οποίο γίνεται προσιτό σε περισσότερο κόσμο περιεχόμενο που θεωρούμε σημαντικό, και όχι ένα club που απαρτίζεται από κάποια μέλη, τώρα αν κάποιος θέλει να γίνει μέλος όπως εγώ πχ. ,η να συνεισφέρει με κάποιον άλλο τρόπο  αυτό είναι εντελώς διαφορετικό.
TooL667
Μέλος
*

View Profile WWW
« Reply #8 on: 19 May, 2008, 10:35:08 »

η μοναδική χρηστικότητα του register φίλε patso είναι αν κάποιος θέλει seed σε ένα torrent που έχεις κατεβάσει να μπορεί να σε βρει με pm. υπάρχουν torrents με 100+ downloads και από αυτούς μόνο 3-4 είναι registered.

σίγουρα δεν λύνει το πρόβλημα των dead torrent, αλλά δίνει ένα τρόπο να να γίνει reseed πιο εύκολα.

από εκεί και πέρα όντως είναι θέμα συλλογικής νοοτροπίας και δεν ξέρω αν είναι μπορούμε να προσφέρουμε κάποιο περαιτέρω κίνητρο στους χρήστες πέρα από την διάθεση τους να προσφέρουν.

...υπάρχουν λίγοι που έλκονται από τη φωτιά, οι περισσότεροι προσδοκούν να πνιγούν στο ξύπνημα των ονείρων τους...
vasscon
Μέλος
*

View Profile
« Reply #9 on: 19 May, 2008, 16:01:50 »

Αρχικά να διαπιστώσω ότι στο forum δεν γράφουν guests. Δεν μπορούν να γράψουν ή είναι τυχαίο γεγονός;

Επί του θέματος τώρα, έχω να  προτείνω το παρακάτω αστυνομικό μέτρο καταστολής και μάλιστα χωρίς προσχήματα:
-χαλαρή εγγραφή χωρίς υποχρεωτικό e-mail και επιβεβαίωση: ο χρήστης επιλέγει το username και το password της επιλογής του και that's all.
-να μην είναι εμφανή τα στατιστικά   στοιχεία για κανένα  χρήστη: ούτε πόσο ανέβασε, ούτε πόσο κατέβασε, ούτε το θεωρητικό του ratio, ούτε φατσούλες χαμογελαστές και θλιμμένες, ούτε τέλος ποιά αρχεία έχει ανεβάσει ή κατεβάσει (αυτό το τελευταίο να γίνεται ή όχι μόνο με τη ρητή του συγκατάθεση)

Μακάρι να μπουν στο τραπέζι και άλλες απόψεις και προτάσεις. Οι διαχειριστές είναι πιθανόν να έχουν στοιχεία που θα είχε ενδιαφέρον να τα μάθουμε. Πόσοι είναι αυτοί που κρατούν ζωντανά τα αρχεία; Πόσα αρχεία κρατά καθένας ανοικτά; Αν το βάρος το έχουν επωμιστεί μόνο 10 άνθρωποι, τότε έχει νόημα να συνεχίσουμε την κουβέντα. Αν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, τότε ας αφήσουμε την αυτορρύθμιση να δράσει. Εξ άλλου είναι και της μόδας η μείωση του κεντρικού παρεμβατισμού για να λευτερωθούν οι υγιείς δυνάμεις του ανταγωνισμού και της αγοράς .....

Pages: [1] 2   Go Up
  Print  

Jump to: