|
babis paso
|
 |
« στις: 05 Σεπτέμβριος, 2007, 05:40:14 » |
|
Μια που σας βρήκα, να σας πω ότι ήμουν ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Φοιτητικής Ανεξάρτητης Κίνησης στο Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Ιστορίας στο Παν. Αιγαίου. Μελος της ΦΑΚ μας ήταν και εκπρόσωπος στο πρυτανικό συμβούλιο. Σας εύχομαι τα καλύτερα!
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
---
Επισκέπτης
|
 |
« Απάντηση #1 στις: 05 Σεπτέμβριος, 2007, 05:50:21 » |
|
Υπαρχει μηπως καποια ιστοσελιδα της κινησης?
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
babis paso
|
 |
« Απάντηση #2 στις: 05 Σεπτέμβριος, 2007, 10:07:24 » |
|
Δεν υπάρχει πια αυτή η κίνηση.. Γι αυτό και χάρηκα ιδιαίτερα όταν σας εντόπισα μέσω της αναδημοσίευσης. ΦΑΚίτες υπάρχουν παντού ! 
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
hide_and_seek
|
 |
« Απάντηση #3 στις: 05 Σεπτέμβριος, 2007, 18:12:18 » |
|
Δεν υπάρχει πια αυτή η κίνηση.. Γι αυτό και χάρηκα ιδιαίτερα όταν σας εντόπισα μέσω της αναδημοσίευσης.
δυστυχως αυτο ειναι ενα απο τα κακα των ανεξαρτητων κινησεων...
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
babis paso
|
 |
« Απάντηση #4 στις: 06 Σεπτέμβριος, 2007, 05:37:21 » |
|
Πήραμε πτυχίο και δεν βρέθηκαν παιδιά με την ίδια ενεργητικοτητα για θέσεις πρωτοβουλίας, υπήρξαν μόνο παιδιά που ήθελαν να συμμετέχουν.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotonios
|
 |
« Απάντηση #5 στις: 07 Σεπτέμβριος, 2007, 17:24:32 » |
|
Αυτό το ζήτημα είναι κάτι που νομίζω θα φανεί και σε εμάς από φέτος αλλά θα κάνουμε ο,τι μπορούμε για να διατηρηθεί αυτό που κάποτε άρχισαν κάποιοι στη σχολή μας και όσοι πιστεύουμε σε αυτό οφείλουμε να διατηρήσουμε. Βέβαια το θέμα αυτό, του μελλοντικού δυναμικού ιδιαίτερα σε μια κίνηση όπως τη δική μας όπου δεν προσεγγίζουμε τον πρωτοετή να του τάξουμε πράγματα και θαύματα για να συνεχίσει αυτό που κάνουμε είναι κομματάκι δύσκολο οπότε μας μένει ο λόγος και οι πράξεις με τις οποίες κινούμαστε που νομίζω ο,τι αυτά είναι τα πιο αποτελεσματικά και κινητοποιούν κόσμο που είναι ιδεολογικά κοντά μας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
Πούστηδες και παλικάρια... ...γίναμε μαλλιά κουβάρια.
|
|
|
|
babis paso
|
 |
« Απάντηση #6 στις: 08 Σεπτέμβριος, 2007, 13:06:47 » |
|
Νομίζω ότι μια τέτοια εκπαίδευση νέων "ηγετικών" στελεχών, πρέπει να βρίσκεται εξ αρχής και συνέχεια στο νού των ανθρώπων που πήραν μια πρωτοβουλία τέτοιου είδους. Ας βελτιωνονται οι νεότεροι με τέτοιου είδους παρατηρήσεις των παλαιότερων που δεν το παίζουμε έξυπνοι, αντίθετα δηλώνουμε τα λάθη μας για να δείτε τι συμβαίνει.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotonios
|
 |
« Απάντηση #7 στις: 11 Σεπτέμβριος, 2007, 17:10:44 » |
|
Δεν νομίζω ο,τι το δύσκολο είναι να εκπαιδεύσεις κάποιον για να ασχοληθεί περαιτέρω (sorry για την ορθογραφία αλλά ο SopTep θέλει να γράφουμε με ελληνικούς χαρακτήρες και αυτό είναι το τίμημα) με αυτή την κίνηση. Το δύσκολο είναι να βρεθούν τα άτομα που έχουν κοινές ιδέες και τρόπο σκέψης και θέλουν να ασχοληθούν με αυτό.
|
|
|
|
« Τελευταία τροποποίηση: 19 Οκτώβριος, 2007, 07:45:17 από fotonios »
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
babis paso
|
 |
« Απάντηση #8 στις: 18 Οκτώβριος, 2007, 04:13:51 » |
|
Σαφώς, υπάρχει εκεί ένα μεγάλο θέμα. Δε νομίζω ότι λύνεται μόνο του. Θυμάμαι μια γενική συνέλευση στο τμήμα που συζητάγαμε το νόμο πλαίσιο και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια πολύ πριν γίνουν οι κινητοποιήσεις. Κάποια μέλη της ΔΑΠ, για την ακρίβεια μάλλον ψηφοφόροι της, που ήταν μαζεμένοι γύρω από τα κομματοκουτάβια, αποφάσισαν να ακούσουν την εισήγησή μας. Μετά από λίγη ώρα κάποιοι από την ΔΑΠ σηκώθηκαν και άρχιζαν να φωνάζουν προς την παράταξή τους και να βρίζουν, παράτησαν την ΔΑΠ και επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν τους συμφέρει ούτε ατομικά ούτε συλλογικά η ιδιωτική ανώτατη εκπαίδευση.
Αυτό βέβαια είναι σπανιότατο αλλά συνέβη!
Επομένως είναι πολύ καλό να βρίσκονται άτομα με ήδη διαμορφωμένες απόψεις, δίκιο έχεις, ωστόσο χρειάζεται και μεις να στέλνουμε μηνύματα με τις επιλογές, τον λόγο και τη συμπεριφορά μας.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|
fotonios
|
 |
« Απάντηση #9 στις: 19 Οκτώβριος, 2007, 07:50:21 » |
|
Πιστεύω πως ο μόνος τρόπος είναι να το αφήσεις να πάρει μόνο του το δρόμο το όλο ζήτημα. Εμείς το πιό σωστό που έχουμε να κάνουμε και αυτό που κάνουμε είναι να προσπαθούμε να ενισχύσουμε τις συλλογικές διαδικασίες και να κάνουμε ανοικτές συνελεύσεις της ομάδας με τις οποίες καλούμε όποιον θέλει να έρθει και να συνδιαμορφώσουμε τις απόψεις μας και την πορεία που θα ακολουθήσουμε σε κάθε εξέλιξη για την σχολή μας και όχι μόνο.
|
|
|
|
|
Καταγράφηκε
|
|
|
|
|